1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

İntihar edenler arttı

Trabzon'da son 1 yılda il genelinde 14 kişi intihar ederken, 58 kişinin de intihar teşebbüsünde bulunduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Trabzon'da son 1 yıl içerisinde 2'si yabancı uyruklu olmak üzere 14 kişi intihar ederek yaşamına son verdi. 58 kişi de intihara teşebbüs ederken, intihar teşebbüsünde bulunanların yarıdan fazlasının ergenlik çağındaki gençler olduğu kaydedildi.

İntiharlarda iple kendini asma ve silahla intihar ilk sırayı alırken, bunu ilaçla intihar teşebbüsü izledi. İntiharlarda 6'sı bayan ve 8'i erkek olmak üzere 14 kişinin yarıdan fazlasının 30 yaş üzerinde olması dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak konuşan Trabzon Numune Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. M. İrfan Coşkun, ergenlik çağındaki gençlerin intihara daha meyilli olduklarını belirtilerek, intiharlarda en önemli nedenlerin başında hastalık, aile içi şiddet, boşanma ve işsizlik gibi faktörlerin geldiğini söyledi.

Dr. Coşkun, yörede intiharların ergenlerde yüksek oranda görüldüğünü kaydederek, "Ergenlik döneminde intihar davranışı için risk etkenlerini araştıran çalışmalarda, hastalık, aile içi şiddet, sıkıntı verici aşam olayları ve madde bağımlılığı gibi bir dizi etken üzerinde
durulmaktadır. Bunların yanında boşanma, işsizlik, ya da göç gibi etkenler toplumsal bağları zayıflatarak intihara zemin hazırlıyor. Farklı ortam ve toplumlarda yürütülen çalışmalar, aile bağlarının gevşemesi ya da kopmasının genç insanlar arasında intihar yaygınlığını etkileyen önemli etkenlerden olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca intihara teşebbüs edenlerin büyük çoğunluğu dikkat çekmek, başka insanları etkilemek ya da aşk ve öfkeyi dışa vurmak gibi amaçlarla bu tür girişimlerde bulunur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 17:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?