1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kahvehaneden hobiyle kurtuldu

Kahve alışkanlığını bırakmak için evinin içersinde küçük bir atölye yapan Cemal Akçay isimli vatandaş, boş zamanlarında burada ev, gemi ve cami maketi yapıyor.

Türk toplumunun büyük bir kısmı boş zamanlarını özellikle kahvehanelerde geçirirken, Trabzon'da ikamet eden ve kamu işçisi olan Cemal Akçay isimli vatandaşsa, boş zamanlarında kahve yerine evini tercih ediyor.

Zamanını ailesinin yanına geçiren Akçay, evinin içersinde oluşturduğu atölyesinde ev, gemi ve cami maketi yapıyor. Maket konusunda oldukça iddialı olduğunu belirten Cemal Akçay, iki yılda 4 ev, 2 gemi ve de 1 cami olmak üzere toplam 9 maket yaptı. Çalışmalarında en küçük bir detayı bile gözardı etmeyen Akçay, yaptığı işlerin içerisinde en çok cami maketini beğeniyor.

Cihan muhabirine açıklamada bulunan Cemal Akçay yaptığı çalışmalarına değer biçemediğini söyledi. Akçay, "Yaptığım maketler herkes tarafından beğeniliyor. Benden yaptığım maketleri istiyorlar. Ama büyük bir titizlikle yaptığım çalışmalarıma fiyat olarak bir değer biçemiyorum." dedi.

20 yıllık evli ve iki çocuk babası olan Akçay, herhangi bir bağımlılığı olmadığını kaydederek şöyle konuştu: "Bağımlılığım olmadığı için kahvede en çok sigara dumanından rahatsız oluyordum. Ama buna rağmen kahve alışkanlığından da vazgeçemiyordum. Daha sonra bu alışkanlıktan kurtulmak için aklıma böyle bir fikir geldi. İki yıldır boş zamanımı kahve yerine, evin içerisinde yaptığım küçük atölyede geçiriyorum. İşten çıkıp eve geldiğimde ilk işim atölyeme çekilmek oluyor. Artık burada vakit geçirmek benim için hobi haline geldi

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 16:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?