1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kart dolandırıcılarına hapis

Trabzon'da sahte nüfus cüzdanıyla aldıkları kredi kartıyla dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanık, toplam 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Ahmet Çelikoğlu ve Bahadır Salih hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, 2 sanığın kimliği tespit edilemeyen başka bir arkadaşlarıyla birlikte bir kişiye ait nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp elde ettikleri sahte nüfus cüzdanını kullanarak üç ayrı bankadan kredi kartı almak için müracaat ettikleri, kredi sözleşmesi imzaladıkları ve birlikte yaptıkları alışverişlerde de bu kredi kartını kullandıkları, ayrıca sanık Bahadır Salih'in yine sahte kimlikle başka bir bankadan kredi kartı alıp yaptığı alışverişlerin bedelini bu kartla ödediği ve bu suretle sanıklar Ahmet Çelikoğlu ve Bahadır Salih'in tahsis edilmemesi gereken kredinin açılmasını sağlayarak dolandırıcılık suçunu ve sahte nüfus cüzdanı düzenleyip kullanmak suçundan TCK'nın fiil ve hareketlerine uyan maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi.

Sanıklardan Ahmet Çolakoğlu son ifadesinde pişman olduğunu belirterek, "Bu işi yapan Serkan isimli bir şahıstır. Böyle bir işte kullanıldığımdan mağdur durumdayım. Mağdurlardan da özür diliyorum. Pişmanım" dedi.

Diğer sanık Bahadır Salih ise, mağdur olanların mağduriyetini gidermek için çaba sarf edeceğini ifade ederek, "Tahliyemi istiyorum. Tahliye olduktan sonra çalışıp mağdurların mağduriyetini gidermek için çaba sarf edeceğim. Olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Çelikoğlu'nu önce 2 yıl ağır hapis ve 40 gün karşılığı para cezasına, daha sonra cezayı artırarak 7 yıl ağır hapis ve 2 milyon 400 bin YTL para cezasına çarptırdı. Diğer sanık Bahadır Salih ise, 9 yıl ağır hapis ve 3 milyon 200 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 17:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?