4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kız öğrencinin talihsiz ölümü

Yomra'da geçtiğimiz gün ilköğretim okulu öğrencisi Sultan Uzunoğlu'nun okul bahçesinde oyun oynarken üzerine kaya parçası düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ailesinin yetkililere tepkisi devam ediyor.

Olay, ilçenin Maden Köyü İlköğretim Okulu'nda dün saat 08.45 sıralarında meydana gelmişti. 3. sınıf öğrencisi Sultan Uzunoğlu'nun (9) üzerine, ip atladığı sırada okulun üst tarafında kalan sarp kayalıktaki çam ağacının altından, şiddetli rüzgarın etkisiyle kopup gelen kaya parçası düştü. Minik kız, yamaçtan sekerek okul bahçesine geldiği belirlenen 120 santimetre çapındaki kaya parçasının üzerine düşmesi sonucu olay yerinde can verdi. Sultan Uzunoğlu'nun okul bahçesinde oyun oynayan amcasının kızı Gülten Uzunoğlu da ölümden dönerek kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Üzücü olay sonrası 300'ün üzerinde öğrencisi bulunan okulda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, okula gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Kızını talihsiz şekilde kaybeden inşaat ustası baba Murat Uzunoğlu büyük acı yaşarken, aynı okulda eğitim gören diğer çocukları Bayram, Yasemin ve Fatma'ya bir şey olmamasıyla teselli bulabildiğini söyledi.

Ölen Sultan Uzunoğlu'nun dedesi Hasan Uzunoğlu ise, yaşanabilecek felaketle ilgili daha önce uyarılarda bulunduklarını iddia ederek, "Benim bu okulda 6 torunum daha okuyor. Okulun kayalıkların bulunduğu bölümüne istinat duvarı yapılması lazım. Önlem alınmazsa hiçbirini okula göndermeyeceğim" diyerek gözyaşları içerisinde yetkililere tepki gösterdi.
Hayatını kaybeden Sultan Uzunoğlu'nun cenazesi ise, Maden Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında aile kabristanlığında toprağa verildi.

Öte yandan, olay sonrası Trabzon Valiliği, Yorma Kaymakamlığı'na yazı göndererek okulla ilgili incelemede bulunulması talimatını verdi. Taşımalı eğitimle de hizmet veren 4 katlı okulun, bölgenin fiziki yapısı sebebiyle 4 yıl önce başka arazi olmaması nedeniyle bir hayırsever tarafından verilen arsaya yapıldığı öğrenildi. Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinin de önümüzdeki günlerde okul arazisi ve çevresinde incelemede bulunacağı kaydedildi. Daha önce okulda böyle bir olayın yaşanmadığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 15:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?