1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Linç edilmek istenmişlerdi

Trabzon'da, 6 Nisan 2005 tarihinde yaşanan olaylara karıştıkları iddiasıyla haklarında ''basit müessir fiilde bulunmak, güvenlik güçlerine karşı zor ve şiddet kullanarak direnmek'' suçlarından dava açılan 11 kişi ile aynı olayda hem linç edilmek istenen hem de haklarında ''memura mukavemet, müessir fiil ve izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak'' suçlarından dava açılan 5 TAYAD üyesinin yargılanmasına devam edildi.

Trabzon Kemerkaya Mahallesi Kunduracılar ve Kahramanmaraş caddelerinde, F Tipi cezaevlerinde yaşanan olaylarla ilgili kamuoyu oluşturmak amacıyla bildiri dağıtan TAYAD üyesi 5 kişiye saldırdıkları iddiasıyla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan 11 kişiden hiçbiri duruşmaya katılmadı. Aynı olayla ilgili olarak yargılanan TAYAD üyesi 5 gençten ise duruşmada Çetin Güven ve Emre Bakır hazır bulunurken, Zeynep Erduğrul, İhsan Özdil ve Nurgül Acar katılmadı. Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı'nın talebi ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla davanın Erzurum'a nakline, dosya ve eksiklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı 9 Şubat 2006'ya erteledi.

Duruşma sonrasında İstanbul'dan kendilerine destek için gelen TAYAD üyeleriyle birlikte adliye önünde açıklamayan yapan Çetin Güven, 6 Nisan'da bayrak yakıldığı yalanıyla linç edilmek istenmelerinin üzerinden 9 ay geçtiğini hatırlatarak, "9 ay boyunca öldürülmek istenen biz olduğumuz halde yargılanan da biz olduk. Bu hukuksuzluk, yeni provokasyonların altyapısı oldu. Aylardır söylüyoruz, bilinsin ki saldırılar dinmedikçe bu hukuksuzlukları teşhir etmek için bas bas bağırmaktan yılmayacağız" dedi.
Basın açıklaması sonrası slogan atan grup, olaysız şekilde otobüse binerek Trabzon'dan ayrıldı.

Trabzon'da 6 Nisan 2005'de bildiri dağıtmaya çalışan 5 kişi, linç edilmek istenmişti. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, TAYAD üyesi 5 kişi hakkında, ''memura mukavemet, müessir fiil ve izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak'' suçundan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 11 kişi hakkında ise 6 ve 10 Nisan'da meydana gelen olaylara karıştıkları iddiasıyla ''basit müessir fiilde bulunmak, güvenlik güçlerine karşı zor ve şiddet kullanarak direnmek'' suçundan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı. Davalar daha sonra tek dosyada birleştirilmişti.
.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 12:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?