4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Müstehcen kıyafet giyen memure yok

Trabzon Valiliği, Haya Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti Başkanı Avukat Ali Kemal Bayraktar'ın Kıyafet Kanunu'nun uygulanması yönünde gönderdiği dilekçe üzerine yapılan araştırma tamamlandı.

Trabzon Valiliği, Haya Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti Başkanı Avukat Ali Kemal Bayraktar'ın resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan bazı kadın memurların müstehcen kıyafetler giyinmesiyle ilgili olarak Trabzon Valiliği'ne Kıyafet Kanunu'nun uygulanması yönünde gönderdiği dilekçeye verilen cevapta, "Trabzon'da müstehcen kıyafet giyinen kadın memur olmadığı tespit edilmiştir" denildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Haya ve Edebe Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerini Men'i Cemiyeti'nin müracaatı üzerine başlattıkları araştırmanın tamamlandığını ve ildeki resmi kurum ve kuruluşlarda müstehcen kıyafet giyinen kadın memur olmadığının tespit edildiğini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadın memurların ilgili Kıyafet Kanunu'na uyduklarını belirten Vali Yardımcısı Şanlıer, bu durumun ilgili derneğe resmi bir yazıyla bildirileceğini de ifade etti.

Avukat Ali Kemal Bayraktar, 28 Aralık 2005 tarihinde Trabzon Valiliği'ne yaptığı başvuruda devlet dairelerinde çalışan bazı kadın memurların Kılık Kıyafet Kararnamesi'ne uymadığını iddia ederek, konuyla ilgili inceleme başlatılmasını istemişti.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 18:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?