1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Pilav Dağı'na ikinci anıt

Trabzon'da 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol askerin anısına yaptırılan anıttan sonra şimdi de aynı kazada hayatını kaybeden 12 kişilik Ukraynalı uçak mürettebatı için uçağın düştüğü Pilav Dağı'nda anıt yaptırılacak.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Katibi Serhii Byliev ile düşen YAK-42 tipi uçağın ait olduğu özel UM Air Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Anatoliy Kirashenko, Trabzon'a gelerek anıtın yapılacağı Pilav Dağı'nda incelemelerde bulundu. Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve uçağın düştüğü Şahinkaya Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Köse'nin eşlik ettiği Ukraynalı yetkililer, İspanyol askerlerin anısına yaptırılan anıtın bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı. Uçağın düştüğü alanı da inceleyen ve fotoğraf çeken Byliev ve Krashenko, kazada hayatını kaybeden Ukraynalı 12 kişilik uçak mürettebatı için Ukrayna hükümeti ve UM Air Şirketi tarafından bir anıt yaptırılacağını belirtti.

Ukraynalı yetkililer, kaza yerine ilk gidenlerden olan ve ölen bir İspanyol askerin şahsi eşyalarını İspanya'daki ailesine göndermesiyle gündeme gelen beldeye bağlı Konaklar Köyü Fatih Camii İmamı Sait Topçu'dan da kazayla ilgili bilgi aldı. Byliev ve Kirashenko, daha sonra incelemeleri sırasında buldukları uçağa ait parçaları, uçaktan arda kalan diğer parçaların toplandığı İspanyol askerleri için yaptırılan anıtın arka kısmına bıraktı.

Byliev ve Kirashenko, incelemelerinin ardından Trabzon'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?