1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Rusların burun turizmi

Trabzon Numune Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, son yıllarda başta Rus uyruklu bayanlar olmak üzere Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelerden bayanların estetik olmak için Trabzon'a geldiğini belirterek, en fazla burun ve meme estetiğini tercih ettiklerini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde estetik cerrahide talep patlaması yaşandığını ifade eden Opr. Dr. Mustafa Çapar, "İnsan çevresiyle etkileşim kuran bir varlıktır. Bu etkileşim kişiler arası olduğu kadar toplumlar arası ve uluslararası platformda da oldukça yoğundur. Bu etkileşimin en iyi örneklerinden birini de son yıllarda Karadeniz Bölgesi'nde yaşamaktayız. Son zamanlarda özellikle medya, estetik cerrahiye olan ilgiyi de arttırmıştır. Ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin kullanımlarının artması ve bunların vücuttaki etkilerinin görülmeye başlaması estetik ve güzelliğe olan ilgiyi arttırmıştır. Fakat kozmetik ürünlerinin sağladığı faydalar kısıtlı kalmaktadır. Oysa ki basit estetik operasyonlarla daha kalıcı ve etkili çözümler sağlanmaktadır. Kozmetik ürünlerinin uzun dönemde sağlayamadığı faydaları basit cerrahi girişimlerle kısa bir sürede sağlamaktayız. Karadeniz Bölgesi'nde estetik cerrahide talep patlamasının önemli bir nedeni Trabzon'un Rusya, Ukrayna, Gürcistan gibi kuzey ülkelerinden gelen turistler için bir uğrak noktası, bir giriş kapısı olmasıdır. Genelde bu ülkelerden gelen kişiler estetiğe daha meraklı oluyor. Burun estetiğinde son 2-3 senede ciddi artışlar oldu. Bu artışta bölgemizde estetik cerrahiye olan ilginin artması da önemli rol oynamıştır. Özellikle bu işte ehil olan bir plastik estetik cerrahi tarafından yapıldığında burun estetiği kişinin tüm yüz ifadesini ve şeklini güzelleştiren bir operasyondur" dedi.
Dr. Çapar, son 2-3 yıldır meme estetiğine de ilginin arttığına dikkat çekerek, yabancı uyruklu bayanların meme büyütme operasyonuna daha meraklı olduğunu kaydetti. Dr. Çapar, "Genellikle yabancı uyruklu bayanlar meme büyütme operasyonlarına ilgi duyarken, bölgemizdeki talep daha çok sarkan göğüslerin ve büyük memelerin küçültülmesi şeklinde" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 13:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?