1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sekreterlere sertifika

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) ile İŞKUR'un birlikte yürüttüğü Avrupa Birliği destekli büro yönetimi ve sekreterlik kursu kursiyerleri, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, nitelikli olmayan kişilerin iş hayatında yer bulamayacağını belirterek, "Nitelikli olmayan insan ayakta duramaz. Artık özel sektör ve kamu kesimi nitelikli eleman alımına yönelmiştir. Sizler başarılı olduğunuz müddetçe kimse sizleri kapı dışarı edemeyecektir. Ancak burada sertifika almakla da işiniz bitmiyor. Sürekli kendinizi yenileyip çağa ayak uydurmanız gerekiyor" dedi.

TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu ise, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olan işsizlik konusunda başarılı olabilmenin yolunun birliktelikten geçtiğini kaydederek, her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını söyledi.

TESOB olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Kalfaoğlu, "Bugün işletmelerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin en büyük sorunu pazarlama ve finans gibi görünse de asıl sorun kalifiye eleman yetersizliğidir. Bizler bu anlamda sivil toplum örgütleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Avrupa Birliği fonları üzerinde herkesin dikkatle durması ve bunlardan faydalanması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?