1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Soğuk kalp krizi tetikçisi

Soğuk ve kirli havanın kalp krizi riskini arttırdığı bildirildi.

Trabzon Numune Hastanesi Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Kardiyoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Ali Bayram, kalp hastalarının soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Rüzgara ve soğuğa maruz kalmanın kalp krizi riskini kolaylaştırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Bayram, "Kış mevsiminde, soğuk ve karlı havalarda özellikle göğüs bölgesi korunmalıdır. Soğukta odun ve kömür taşımak, odun kırmak, odun kesmek, kar küremek, rüzgara karşı yürümek ve özellikle kalp bölgesinin soğuk ve rüzgara maruz kalması kalp krizi riskini arttırmaktadır. Kalp hastaları, soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Dışarı çıkılması halinde kazak, palto gibi kalın giysilerle göğüs bölgesi korunmalı, ağız ve burun boyun atkısıyla örtünmelidir" dedi.

Prof. Dr. Ali Bayram, soğuk ve kirli havanın kalp ritminin bozulmasına neden olduğunu ve ani ölümlere yol açabildiğini kaydederek, "Kış mevsiminde sık görülen grip ve diğer solunum yolu hastalıkları kalp hastalığını ağırlaştırmaktadır. Grip gerek kalp, gerekse akciğer hastaları için ciddi tehlike oluşturabilir. By-passlı hastalar, kalp yetersizliği ve şeker hastalığı olanlar gribe karşı önlem almalıdır. Kış mevsiminde kalp romatizmasına yol açan üst solunum yolu enfeksiyonları da sık sık görülmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 13:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?