2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tanjant yolunda çirkin yapılaşma

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB İl Koordinasyon Sekreterya Başkanı Yılmaz Odabaş, yeni yapılan Tanjant yolu üzerinde çirkin yapılaşmanın oluşmaya başladığını söyledi.
Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan Yılmaz Odabaş, Tanjant Yolu'na bitişik halde ve yolun üzerinde hatta yaya kaldırımlarının bile kırılarak binaların yapıldığını belirtti. Odabaş, "Kentin ana arterlerinden biri olan bu yol aksında, her iki tarafta da yola belli bir mesafede yapılaşmaya izin verilmemelidir. Bazı kavşaklarda resmen yolun üzerine binaların kurulmaya başlandığını gözlemliyoruz" dedi.

TMMOB İl Koordinasyon Sekreterya Başkanı Odabaş, İlgilileri biran önce bu yanlış yapılaşmayı durdurmaya çağırdıklarını ifade ederek, "Belediye Başkanı ve yetkililerden Tanjant yolu üzerinde yapılamakta olan ve yapılacak bu tür yapıların yeniden gözden geçirmelerini ve gerekiyorsa kamulaştırma yaparak veya bu durumda arsa sahipleriyle uzlaşmaya gidilerek güzergah üzerinde belli çekme mesafeleri uygulamalarını ve buna benzer yapılaşmaya izin verilmemesini bekliyoruz. 40 yılda bitirilen tanjant yolu 6 ay içersinde yapılan yanlış ve hatalı, şehircilikle bağdaşmayan uygulamalarla kirletmemeliyiz. Bu yapılaşmaya göz yummak Trabzon insanına ve gelecekte bu kentte yaşayacak çocuklarımıza yapılmış en büyük haksızlıktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 16:03:45
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 17:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?