1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği açıldı

Trabzon'da geçen hafta 27 kurucu üyeyle tüzel kişiliğini kazanan Trabzon Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği 'nin Başkanı Dr. Hacer Örgülü dernek binasında yaptığı bir basın açıklamasıyla açılışı duyurdu.Örgülü açıklamada şöyle dedi:

Kamuoyuna;
Uzun zamandır kuruluş çalışmalarını sürdüren Trabzon Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'miz 02.08.2005 günü işlemlerini tamamlayıp başvurusunu yaparak tüzel kişiliğini kazandı.

Örgütsüzlüğün dayatıldığı ülkemizde açlığa, yoksulluğa, yozlaşmaya dur demek için bir adım da Trabzon'dan atıp derneğimizi kurduk. ''Mısır ekmeğinin, hamsinin ve umudun adının aşkına'' çıktık yola...

Linç girişimleriyle, provakasyonlarla, F Tipleriyle, katliamlarla, işkencelerle açlığa, yoksulluğa mahkum edilmeye çalışılıyoruz. Yaşama hakkı, çalışma hakkı, barınma hakkı, sağlık -eğitim - beslenme hakkı gibi en temel hak ve özgürlüklerimiz ellerimizden alınmış durumda. Yaşam dayanaklarımızdan yoksun bırakılıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizden yozlaştırılarak uzaklaştırılmakta, kültürümüze yabancılaşmaktayız.

Evet , fındığımıza, çayımıza, kemençemize göz diktiler... Çernobillerle canımıza kastettiler... İncirlikler yetmedi yeni üsler istediler... Limanımızı, sahilimizi mahvettiler... Denizimizi kirlettiler-balıkçıydık, ocağımıza incir ağacı diktiler. Gençlerimizi işsiz bıraktılar -onları esrarla, uyuşturucuyla, fuhuşla kopardılar bizden. Bunu başaramadıklarını provakasyonlarla linç ettirmeye çalıştılar. Provokatörlük yasaklanacağına demokratik haklar gasp edildi şehrimizde.. Sellerde uyarmayıp önlem almayıp her yıl , onlarca bizi öldürdüler. Sonra hiçbir şey olmamış gibi cesetlerimizin ardından yalanlar söylediler. Acılarımız hep tekerrür etti.

Bunca olumsuzluğun içinde tek umut olarak halkımızın örgütlülüğünü ve mücadelesini görüyoruz. Bu nedenle halkımızı Trabzon Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'nde örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.



Trabzon Adalet Gazetesi
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 10:53:55
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 11:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehra cananoğlu IP: 212.156.188.xxx Tarih : 17.08.2005 17:56:13
TRABZON'DA BÖYLE FALİYETLERİN OLMASI BİZ TRABZON HALKINI ONURLANDIRIYOR VE GELECEĞE DAHA UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLIYOR.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM!