1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trabzon havada zor durumda

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleriyle Trabzon üzerinden gerçekleştirilen ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan uçuşların artık sadece Krasnodar-Trabzon arasında yapıldığı, bu hattın da talep yetersizliği nedeniyle zor durumda olduğu bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Sözen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, BDT ülkeleriyle Trabzon merkezli yapılan uçuşların Türkiye'nin komşu ülkeleriyle önemli bir bağlantı noktasını oluşturduğunu, kent ekonomisine büyük katkı sağlayan bu uçuşların sayısının zamanla teke düştüğünü söyledi.

Şu anda sadece Trabzon-Krasnodar arasında yapılan uçuşların gerek bölge gerekse ülke ekonomisi için büyük bir şans olduğunu belirten Sözen, "Komşu ülkelerle Trabzon merkezli uçak seferleri arasında Krasnodar hattı büyük önem taşımaktadır. Özellikle Rusya pazarında iş takibi yapan işadamları için bu hat büyük ulaşım kolaylıkları sağlamaktadır" dedi.

Trabzon'un dış ticaret gelişimine büyük katkı sağlayan hatları yeniden kazanmanın önemine dikkat çeken Sözen, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nin Rusya Federasyonu'nun güney bölgesiyle ticari ilişkileri bulunmaktadır. Güney Rusya'nın başkenti konumunda olan Krasnodar'a Trabzon'dan uçak seferi olması bu anlamda çok önemlidir. Bu hattın daha canlı tutulması, bu ülkeye gerçekleşen seyahatlerde bu hattın kullanılması ve yurt genelinde tercih edilmesi sağlanmalıdır" diye konuştu.

Öte yandan, kış mevsimi nedeniyle Krasnodar-Trabzon seferleri ayda 2 kez yapılmaya başlandı. Uçuşları gerçekleştiren Gürgen Tur firmasının ortaklarından Musa Güner, Trabzon-Krasnodar arasında yüzde 40 yolcu kapasitesiyle ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti. 115 yolcu kapasiteli uçaklarında, kış mevsiminde yeterli doluluğun sağlanamaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyen Güner, "Bu hattın kapanmasını arzulamıyoruz ama zarar etmek de doğru değil. Karşı tarafta ortaklık yaptığımız bir firma da var. Bunun için 48 kişilik bir uçak arayışındayız. Bulduğumuz takdirde de Trabzon-Krasnodar hattını bu kapasitedeki bir uçakla ayakta tutmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

BDT ülkeleriyle azalan uçuş hatlarının yerini, Trabzon merkezli Almanya ve İsrail'den yapılan uçuşların aldığı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 15:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?