1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trabzon'un iyilik meleği

Trabzon Yardım Sevenler Derneği Başkanı Hacer Gür, 60 yıldır insanlara yardım etmenin huzurunu yaşadığını belirterek, bunun ruhunu rahatlattığını söyledi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Trabzon Şube Başkanı Hacer Gür, 1945 yılında Fransızca öğretmeninin vasıtasıyla girdiği dernekte arkadaşlarıyla birlikte 60 yıldan beri muhtaç insanlara yardım etmenin gayreti içinde olduklarını, muhtaç bir insanın sıkıntısını gidermenin kendisine büyük huzur verdiğini kaydetti.

83 yaşındaki Gür, ilerleyen yaşına rağmen zamanının çoğunu gönüllü olarak hizmet verdiği dernekte geçirdiğini belirterek, muhtaç durumdaki insanları araştırıp bulduklarını ifade etti. "Biz kendimiz tespit yapmadan kesinlikle yardımda bulunmuyoruz" diyen Gür, "İnsanlara yardım yapmaktan zevk alıyoruz. Onları sevindirdiğimiz zaman sevinçlerine ortak oluyoruz, bu da bizim ruhumuzu rahatlatıyor" diye konuştu.

Eskiden yapılan yardımların daha iyi olduğunu dile getiren Gür, günümüzde ise insanların hep kendilerinde olması anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. İhtiyacı olmadığı halde bazı insanların kendilerinden yardım talep ettiklerini, bunun doğu bir davranış olmadığını vurgulayan Hacer Gür, "Bir gün bir bayan yardım için bize geldi. Biz de kendisine 'Tamam' dedik. Yaptığımız bir araştırmada 4 adet dairesi olduğu ve bu dairelerden kira aldığını öğrendik. Bunlar çok yanlış şeyler. İnsanlarımızın bu konulara daha duyarlı olması gerekir" şeklinde konuştu.

Hacer Gür, dernek olarak yaptıkları çeşitli çay, kermes ve toplantılarla yardım topladıklarını, bu yardımlarla da öğrencilere ve yardıma muhtaç olan insanlara hem giyecek hem de maddi katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?