1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Trafik sorununun çözümü sahilyolu

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Engin Hacısalihoğlu, şehirdeki trafik sorununun sahil yolunun tamamlanmasıyla birlikte büyük ölçüde biteceğini söyledi.

Türkiye'de nüfusa oranla kişi başına en çok araç düşen şehrin Trabzon olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Şehrin bölgenin en önemli ili olması nedeniyle trafikte büyük bir yoğunluk oluşuyor.

Yollarımızın yeterli olmaması nedeniylede trafikte sürkülasyon gerçekleşmiyor.

Ayrıca trafiğe her gün yeni araçlar katılıyor. Bu nedenle sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunun çözülmesi için sahil yolunun en kısa zamanda trafiğe açılması gerekiyor. Şehrin herhangi bir güzergahında kaldırım veya yol çalışması yapılsa trafik kilitleniyor.

Şu anda İskele Caddesi'ndeki yol çalışması nedeniyle belli bölgelerde yoğunluk meydana geliyor. Tüm bunların yanında ilçelerin şehre yakın olması nedeniyle trafiğe sürekli katılım oluyor.

Trabzon'da sabahları batıdan doğuya, akşamları ise doğudan batıya bir akım oluyor. Bundaki etkenlerden biri de sanayinin doğuda olması" dedi.

Taksi dolmuşların yerini minibüs dolmuşların almasıyla trafikteki araç sayısının yüzde 95 oranında azaldığına dikkat çeken Hacısalihoğlu, "Bu uygulama gerçekleşirken çok tepkiler oldu. Ancak bu uygulama sayesinde trafik büyük oranda rahatladı.

Taksi dolmuş zamanında özellikle meydan civarında trafikte ilerlemek çok zordu. Şimdi dolmuşlar o bölgedeki 3 şeritten ikisini kullanıyor.

Üçüncü şerit ise sivil araçlara kalıyor. Bizim amacımız sahil yolunun tamamlanmasıyla birlikte dolmuşların meydan yerine sahilden kalkış yapmalarını sağlamak. Meydan bölgesine sadece yolcu almak için uğrayacaklar.

Bu son derece önemli. Şu ana kadar ki uygulamalar konusunda yaptığımız araştırmalarda halkın son derece memnun olduğunu öğrendik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 11:51:51
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 12:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçil IP: 81.214.66.xxx Tarih : 19.09.2005 11:16:31
karadeniz in en önemli şehri sadece trabzon değildir.....