23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Özak, heyelan bölgesinde

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde ahşap bir evin heyelan nedeniyle çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bölgeye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak incelemelerde bulundu.
Bakan Özak, ekiplerin bütün gayretiyle çalıştığını ifade ederek, "Karayolları, DSİ, Bayındırlık, Özel İdare, bütün kurumlar yöreye takviye güç, iş makinesi gönderdi. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Bölgeyi havadan tespit etmek için helikopter istedik. Ayrıca bazı yerlerde mahsur kalan vatandaşlarımız olduğu duyumlarını aldık. Onlara da en kısa zamanda ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Öte yandan sağanak yağış nedeniyle Çaykara-Uzungöl ve Çaykara-Of Karayolları kapandı, bazı dereler taştı. Of İlçesi Kıyıcık Beldesi'nde Baltacı Deresi'nin taşması sonucu çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Of'un Cumapazarı Beldesi yakınlarındaki Taşhan Köprüsü ise, Solaklı Deresi'nin taşması nedeniyle hasar gördü. Of-Çaykara yolu, Cumapazarı Belde girişinde sel sularının yolu tahrip etmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede Köy Hizmetleri ve DSİ'yi bağlı ekiplerle sivil savunma ekipleri çalışmaları sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 14:19:44
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?