16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Yaban ördeklerini insanlar besliyor

Trabzon Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesindeki gölün yüzeyi kar yağışı sonrası buzla kaplandı. Gizemli yeşili ve gölüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Uzungöl, kışın da ayrı bir güzelliğe büründü.

Geçtiğimiz hafta sonu bölgede etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen soğuklar nedeniyle gölün yüzeyi buza kaplandı. Belde insanı ile adeta dost olan yaban ördekleri, gölün buz tutması nedeniyle, akıntı yerlerini kendilerine mesken tuttu. Yaban ördekleri zor kış şartlarında yöre insanları tarafından besleniyor. Yaz turizminin yanında kış turizminin de rahatlıkla yapılabileceği Uzungöl, yaklaşan yılbaşı ve kurban bayramı nedeniyle misafir bekliyor.

Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuri Alibeyoğlu, beldenin kışın tracking yürüyüşü için müsait olduğunu söyledi. Yazın beldenin güzelliğini görmek için insanların buraya akın ettiğini belirten Alibeyoğlu, "Beldemiz, kış şartlarına rağmen insanların her türlü ihtiyacına cevap verecek durumdadır. Yolun trafiğe kapanmaması için gece gündüz çalışıyoruz. Yazın beldeyi görmek için gelenler, kışın da gelebilir. Özellikle kışın tracking yürüyüşü için beldemiz çok müsait. Konaklamak için gelecek olanlar da hiçbir sıkıntı çekmez. Şu anda faal olan tesislerimiz mevcuttur." dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 16:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?