19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Çocuklarınıza baskı yapmayın

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, il genelinde 108 bin 220 öğrencinin karne aldığını belirterek, notları zayıf olan öğrencilere, velileri tarafından baskı yapılmamasını istedi.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, il genelinde 380 okul ve 28 kurumda 5 bin 665 öğretmen ve 669 personel ile 108 bin 220 öğrenciye hizmet verildiğini söyledi. Girgin, "Birinci dönem sonu karnesinde zayıfı olmayıp takdirname, teşekkür belgesi alan öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.
İleri toplumlar arasında yer alabilmek için kaliteli bir eğitimin gerektiğini ifade eden Girgin, "Öğrencilerimizin birinci yarı yıl sonunda alacakları karneler, öğrencilerimiz için önemli olduğu kadar şüphesiz velilerimiz için de büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu karneler, velilerimizin de karnesi olacaktır. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sini oluşturmak, ileri toplumlar arasında yerimizi almak için çağın bilim ve teknolojisi ile yetişmiş insan gücüne sahip olmak gerekiyor. Bu gücün kaynağı da okullarımızdır. Zayıf notu olan öğrenciler, bu karneleri bir uyarı olarak kabul ederek, ikinci yıl daha çok gayret etsinler. Velilerimizden de zayıf notu olan çocuklarına baskı kurmak yerine onlara destek olmalarını, çocuklarının başarısızlığında kendi paylarını iyi tespit etmelerini istiyorum. Çünkü tüm çabamız geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız içindir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 16:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?