3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okullar bir gün daha tatil

Zonguldak valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Zonguldak'ta okullar bir gün daha tatil edildi.

Zonguldak valiliğinden yapılan açıklamada, ara yollarda, okul önlerinde biriken aşırı kar ve don beklentisi nedeniyle merkez ilçe, belde ve merkez ilçeye bağlı köylerde ilköğretim ve liseler 20 Şubat 2008 Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “İlimizde aşırı yağan kar sonrasında yapılan çalışmalar neticesinde şehir merkezindeki ana yollar açık olmasına rağmen ara yollar ve okul önlerinde biriken aşırı kar nedeniyle ve son alınan hava tahmin raporuna göre gece don beklendiğinden Merkez ilçe, belde ve Merkez ilçeye bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretim 20 Şubat 2008 Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Engelli kamu görevlileri ile hamile bayan kamu görevlileri aynı gün idari izinli sayılacaklardır.

İlçelerimizde ise hava durumuna göre İlçe Kaymakamları yetkili kılınmıştır. Kar yağışı nedeniyle bir önceki gün 215 olan kapalı köy yolu sayısı yapılan çalışmalarla 19 Şubat 2007 39'a düşürülmüştür. Ayrıca İl genelinde sadece Ereğli ilçemizde 4 köyümüzde elektrik enerjisi bulunmamakta olup, çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Zaman zaman meydana gelen trafo arızaları nedeniylede bazı elektrik sıkıntıları yaşanmaktadır. Zonguldak - Ankara kara yolu ulaşıma açık olup zincirsiz araçların geçişine izin verilmemektedir. Yine Zonguldak-Ereğli arası kara yolu da ulaşıma açık olup, ancak kontrollü geçiş sağlanmakta ve zincirsiz araçların geçişine kesinlikle müsaade edilmemektedir” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 19:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?