3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okul yapımına ortak engeli

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde bulunan ve yıllardır prefabrik binada hizmet veren Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine yapılması düşünülen yeni bina, arazinin 150 ortağı olması nedeniyle 2 senedir yapılamıyor.

Anasınıfı öğretmeni kadrosu bulunan ve bilgisayar sınıfı için gerekli donanım, araç ve gereçleri hazır olan Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıf yetersizliği nedeniyle anasınıfı ve bilgisayar eğitimi de verilemiyor.
Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte okulda inceleme yaptı. Göreve geldiği 2 yıldır bu okulun arsa problemini çözmemekten yakınan Şen, 8 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu'nun 12 derslikli binası için plan ve projenin hazır olduğunu ancak, okulun bulunduğu arazinin 150 ortağının bulunması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Dursun Şen, "Okulda, anasınıfı öğretmeni dahi var. Fakat anasınıfı oluşturacak yerimiz olmaması nedeniyle o öğretmeni başka bir yerde görevlendirdik. Göreve geldiğim 2 yıl içinde bu okula yeni bir bina kazandırmaya çalıştım. Plan projesini hazırlattım ancak yatırım yapılabilmesi için tapu istediler. Tapu Müdürlüğü ile görüştüğümde, bu binanın olduğu arsa ile birlikte yeni okul yapmayı düşündüğümüz arazinin toplam 150 ortağı olduğu ortaya çıktı. Ortaklarla biraraya gelip sorunu bir türlü çözemedik" dedi.

Son çare olarak Çaycuma Belediyesi'nin 18 karar uygulamasıyla araziyi istimlak etmesini istediğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen, "Belediye Başkanı ve meclis üyeleriyle bu konuda görüştüm. Belediye 18 kararını uygularsa sorun kendiliğinden çözülecek. Arazi tahsis edildiği takdirde 12 derslikli bir okulun yapımı için acilen çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?