4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Velilerden, liseye ilkokul müdürü atanmasına tepki

Zonguldak Fen Lisesi'nde 2.5 senedir vekaleten müdürlük yapan Abdullah Yavuz'un görevinden alınarak, okula ilköğretim müdürünün atanmasına veliler tepki gösterdi.

Zonguldak Fen Lisesi Öğrenci Yurdu önünde toplanan öğrenci velileri, vekaleten görevi yürüten müdürlerinin yerine, ilköğretim müdürlüğü yapan Vahattin Tombul'un atanmasına tepki gösterdi.

Veliler, öğrenci yurdu önünde valilik ve AK Parti İl Başkanlığı'na verilmek için dilekçe hazırladı. Veliler, ÖSS sınavlarında Türkiye genelinde okullarının ilk 10 sırasında bulunduklarını ifade ederek, yapılan atamaya bir anlam veremediklerini kaydetti.

Fen lisesi Okul Aile Birliği Üyesi Halime Kumkumoğlu, "Biz aynı zamanda veliyiz. Çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorlar. Bu yanlışlıktan en kısa zamanda dönülmelidir. Bizim kişilere karşı bir tavrımız yok, sadece okulumuzu ve çocuklarımızı düşünüyoruz. Biz olayı sayın valimize ve il başkanımıza aktardık. Biz zaman kaybetmek istemiyoruz, bir an önce gereğinin yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.

İl dışından çocuklarını yurtlara yerleştirmek için gelen veliler, yanlışın düzeltilmemesi halinde çocuklarını okuldan alacaklarını belirtti. Zonguldak Fen Lisesi'nde 380 öğrenci öğrenim görürken, 210 öğrenci yurtta kalıyor

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 20:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haşim DEMİRLER IP: 85.107.237.xxx Tarih : 6.02.2006 00:03:22
Çocuklarımızın geleceğini hiçe sayarak yetersiz kişilerin politik çıkar eş dost ahbap ilişkileriyle tayinlerini yapanları kınıyorum