3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

16 yangın büyübeden önlendi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından ER-AH Havacılık şirketinden 45 günlüğüne kiralanan MI 8 MTV-1 tipi Rus yapımı helikopterin yaptığı 60 saatlik uçuşu karşın 707 bin dolar kira ödendiği bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, Zonguldak, Yenice, Karabük, Ulus, Ereğli, Dirgine, Devrek ve Bartın ormanlarında yangınla mücadele amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan Rus yapımı helikopterin toplam yaptığı 60 saat 47 dakikalık uçuşuna, 220 saat uçuş üzerinden yapılan sözleşme gereği 707 bin dolar kira ödendiğini söyledi.

Bir saatlik uçuşun 2 bin 723 dolar+ KDV olduğunu kaydeden Turgut Gül, helikopter ile 45 günlük zamanda 13'ü bölge müdürlüğü sınırlarında olmak üzere toplam 16 yangına müdahale edildiğini vurguladı.

Helikopterin 15 Ağustos ve 30 Eylül tarihleri arasında kiralandığını kaydeden Gül, "Kiralanan bu helikopterle 60 saat 47 dakikalık uçuş yapıldı. Bu uçuşa 707 bin dolar kira ödendi. 45 gün bölgemizde kalan ve saatine 2 bin 723 dolar lira kira ödenen helikopter, tamamı Karabük'te 13 yangına büyümeden müdahale etti. Ayrıca helikopteri Bolu Mudurnu, Sinop Dikmen ve Kastamonu Taşköprü'deki büyük orman yangınlarına takviye olarak gönderdik. Bunların yanı sıra bölge müdürlüğümüz sınırlarındaki ormanlardaki zararlı haşeratların tespiti, ormanların korunması amacıyla tüm muhafaza ve teknisyenlerimiz ile birlikte bölgemizdeki ormanları taradık. Personelimizin havadan ormanları tanıması sağlanırken aynı anda açma, yerleşme suçları başta olmak üzere ittifak sahalarında kontrol ve denetim uçuşları gerçekleştirdik" diye konuştu.

Ödenen büyük paralara rağmen kazancın daha fazla olduğunu söyleyen Gül, "707 bin dolar kira ödediğimiz helikopterle, belki de trilyonlarca liralık ormanımızın yanmasını ve tahrip olmasını engelledik. Ayrıca milyarlarca doları aşan değerdeki milli servetimizi personelimize havadan da tanıtma fırsatı bulduk" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 12:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?