3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Kuş gribi konusu kapanmıştır'

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde incelemlerde bulunan Vali Yavuz Erkmen, kuş gribi ile ilgili konunun Zonguldak için kapandığını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, gerekli tedbirler ve yapılması gereken tüm önlemlerin alındığını ve kuş gribiyle ilgili hiç bir tehlikenin bulunmadığını kaydetti.

Erkmen, Zonguldak için konu kapandığını ve ülke gündeminden düşürmek istediklerini kaydetti. Tavukların rahatlıkla yenilebileceğini de ifade eden Erkmen, "Kuş giribi ile ilgili herhangi bir yeni gelişme yoktur. Konu gündemimizden düşmüş, kapanmıştır. Kuş gribi ile ilgili en ufak şüphe yada tereddüt yoktur. Şuan itibari ile hiç bir tehlike bulunmuyor. Alınan numune ve örneklerde tüm sonuçlar istediğimiz gibi geldi. Sağlık açısından da hiç bir problem bulunmuyor" dedi.

Kuş gribi virüsünün(H5N1) yaban hayvanı avlanmasından bulaştığını ısrarla belirten Erkmen, virüsün tek köy ve tek hanedeki hayvanlarda görülmesine rağmen tedbir amacıyla çevre köylerde de bulunan toplam 591 adet kanatlı hayvanın itlaf edildiğini hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?