4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

2 liralık rozet için bin türlü bahane uydurdular

21 Mart dünya Ormancılık günü nedeniyle Belediye Kültür merkezi önünde stand açan Tema Temsilcisi Berran Aydan, 2 YTL'den satışa çıkardığı fidan ve yaprak rozetlere az sayıda ilgi gösteren erkeklerin ilginç bahanelerine tepki gösterdi.

Tema Zonguldak Temsilciği tarafından stand kurularak 21 Mart Dünya Ormancılık günü nedeniyle çam ağacı fidanları ve yaprak rozetleri 2 YTL'den satışa çıkarıldı. Belediye Kültür Merkezi Binası önünde açılan standa, ormanın öneminden bahseden Berran Aydan, yeterli ilgi olmamasından yakındı.

Bir insanın yılda 7 ağaç tükettiğini anlatan Aydan, " Ormanlar bilinen tüm yararlarına rağmen hızla tahrip olmakta, azalmaktadır. dünyamız saatte 3 bin dönüm, dakikada 50 dönüm orman alanını artan bir hızla kaybetmektedir. Keşke bu kadar tahribat ve kayıplar olmasa da, ormanlarımız azalmasa da böyle bir günü kutlama gereği duymasak. Biz insanlarımızın ilgisizliğinden yola çıkarak standımızı kapalı salonlarda değil de, açık alanda direkt halkla irtibatın sağlandığı yerlerde açmayı düşündük. Yine umduğumuz ilgiyi göremiyoruz. Yaklaşık 10 fidan ancak sattık. Kimileri standımıza dönüp bakmıyor bile, dönüp bakan az sayıdaki insanlardan bazıları, parasının olmadığını, yerinin olmadığını, dikecek alanının olmadığını söylerken bazıları da karısının kızabileceği ve karısının haberi olamadan alamayacağı bahanelerini sürüyor. Böyle bir günde bile bu bahanelerin üretilmesi ormanlarımıza duyarsızlığının göstergesidir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Berran Aydan, tüm olumsuzluklara rağmen Tema olarak halkında desteği ile 106 projeyi hayata geçirerek, yaklaşık 3 bin 570 hektar alanda 4 milyon 111 bin adet fidan dikilmesini sağladıklarını kaydetti.

Dünya Ormancılık günü nedeniyle "el koyun" kampanyası başlattıklarını anlatan Berran Aydan, "10 köye daha hayat verecek olan el koyun kampanyası başlatıyoruz ve herkesi geleceğimize şimdiden el koymaya davet ediyoruz. Çünkü verimli topraklarımız gidiyor, geleceğimiz gidiyor. El koymak için www. elkoyun. com isimli web sitesinden bilgi alıp kredi kartı ile bağış yapılabilir, GSM hatlarından 3464'e mesaj göndererek 5 YTL'lik bağış yapılabilir. Şimdi el koymazsanız, 30 yıl sonra el koyacak toprağımız kalmayacaktır" diyerek kampanyaya destek istedi.

Serhat Demir - Kenthaber/Zonguldak
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 19:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?