3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

4 köyde itlaf çalışmaları sürüyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi Sazköy'de bir tavukta görülen kuş gribi vakası nedeniyle köyde ve çevre köylerde itlaf çalışmaları sürüyor.

Sazköy'de bir tavukta rastlanılan kuş gribi nedeniyle Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İl Sağlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile veterinerler bölgede seferber oldu. Karantinaya alınan köyün giriş çıkışları jandarma tarafından tutulurken tarım ekipleri tarafından dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Çevre köyler Sefercik ile Filyos beldesine bağlı Yeşilköy'de itlaf çalışmaları sürüyor.

Topladıkları tavukları poşete koyarak itlaf bidonlarına dolduran ekipler daha sonra itlaf edilen tavukları açılan çukurlara gömüyor. Sağlık ekipleri ev ev dolaşarak, kuş gribi vakasına karşı halkı sağlık taramasından geçirirken, kuş gribi ve yapılması gerekenler konusunda bilgi veriyor.

Muhtar Cemal Yılmaz, köyde bir tavuğun hastalanması üzerine özel veterinere durumu bildirdiklerini belirterek "Gelip baktığında kuş gribinden şüphelenerek, tarım ilçe müdürlüğüne ve il müdürlüğü ekiplerine konuyla ilgili bilgi verdi. Ekipler, aynı gün numune alıp gönderdi. Bu sabah itibariyle Tarım İl Müdürlüğü'nden
arayarak kuş gribi olduğunu söylediler. Köy karantinaya alındı. Tavuklar toplanıyor. Son dönemlerde yabani hayvanlar yoğun olarak bölgemizden geçiyordu. Muhtemelen bu hayvanlardan hastalık bulaşmış olabilir" dedi.

Zonguldak Tarım İlçe Müdürü Cemalettin Çataklı, "Sazköy'de itlaf çalışmalarını tamamladık. Çevre köylerde itlaf çalışmalarına başladık. Şu ana kadar Sazköy haricinde kuş gribi vakası bulunmamaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
denizz IP: 88.247.246.xxx Tarih : 22.01.2008 17:57:44

allah yardımcıları olsun kolay değil bu tür hastalıkla mücadele