2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

7-26 Kasım diş korum günleri

Zonguldak Diş Hekimleri Odası Başkanı Saba Eryılmaz, halkın diş bakımına gerekli özeni göstermediğini söyleyerek, "Ruj sürmeye gösterdiğimiz özeni toplum olarak dişlerimize göstermiyoruz" dedi.

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Colgate Firması tarafından düzenlenen "Diş Koruma Günleri" ile ilgili etkinlikler hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Diş Hekimleri Odası Başkanı Saba Eryılmaz, diş sağlığının önemine dikkat çekti.

7-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Diş Koruma Günleri" ile amaçlarının diş doktoruyla tanışmayan vatandaşlara bu bilinci aşılamak ve dişler çürümeden koruyucu tedbirlerin önlemini anlatmak olduğunu kaydeden Eryılmaz, "Toplum olarak dişimizi kaybetmeden doktora gitmiyoruz. Toplumumuzun yüzde 80'inden fazlasının diş sağlığı bozuk durumda. Ancak diş çürükleri önlenebilir. Eğer ülkemizin yüzde 80'i kanser olsaydı, hükümet bile düşerdi. Ama şimdi bu oran sıradan gibi karşılanıyor. Ülkemizde ağız diş sağlığı politikası oluşturulmalı. Halkın yüzde 80'inin dişi çürük iken, doktorlarımız eskiye oranla yoğun çalışmıyor. Genel Sağlık Sigortası kapsamında, ağız diş sağlığı hizmetinin özel muayenelerden de alınması konusunda düzenleme yapılmasını istiyoruz. Biz genelde parfümümüzü, rujumuzu sürüp dışarı çıkarken, dişlerimizi fırçalamadığımız aklımıza gelmiyor. Bu da diş ve ağız sağlığına verdiğimiz önemi göstermektedir. Diş Koruma Günleri'ne katılacak gönüllü diş hekimlerinin listesi gazetelerde duyurulacak ve ayrıca (0 800 261 64 07) nolu ücretsiz danışma hattından kampanyaya katılan gönüllü diş hekimleri tarafından bilgi verilecektir. Kampanya süresince vatandaşlarımıza ücretsiz muayene hizmeti verilecektir. Ayrıca 6-12 yaş grubu çocuklarımızın 6 yaş dişlerine ücretsiz koruyucu tedavi uygulanacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 14:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meltem çoban IP: 78.180.20.xxx Tarih : 10.11.2008 13:51:25

08002616407 nolu telefondan açılmadığından bilgi alamıyorum lütfen istanbul beylikdüzünde gönüllü diş hekimi adres ve telefonuna ulaşabilirmiyim