4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

ABD'li madenciler için dua ettiler

Zonguldaklı madenciler, ABD'nin West Virginia eyaletinde madende meydana gelen patlama sonrası ölen ve yaralanan madencileri, kuyuya karanfil atarak andı.

ABD'nin West Virginia eyaleti Buckhannon bölgesindeki Seago maden ocağında meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan madenciler için, Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde çalışan madenciler, kuyu başında anma programı düzenledi.

Müessese Müdürü Osman Balamir ve yeraltından üretimden çıkan maden işçileri, Amerikalı madencileri anmak ve acılarını paylaşmak için kuyuya karanfil attı. Kömür karası yüzlerle yeraltından yeni çıkan işçiler, kuyuya karanfil bıraktıktan sonra tüm madenciler için dua okudu.

Müessese Müdürü Osman Balamir, ABD'de yaşanan üzücü olay nedeniyle orada bulunan madencilerin acılarını paylaştıklarını belirterek, "Bizler yeraltında çok güç şartlarda çalışıyoruz. Çin'de de bir kazada çok sayıda madencimiz hayatını kaybetti. Amerika'daki patlamada da hayatlarını kaybeden meslektaşlarımızı aynı acıları yaşayan bizler anıyoruz, ailelerinin acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Maden işçileri, törenin ardından ocağa inerek çalışmalarına devam etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 10:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?