2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Akın'dan belde ziyaretleri

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, İl Başkanı Ali Koçal, Çaycuma İlçe Başkanı Ali İhsan Köktürk ve partililer, Saltukova ve Karapınar belde başkanlarını ziyaret ederek Bartın'a bağlanma konusunda bilgi edindiler.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve beraberindekiler, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü'yü makamında ziyaret etti. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, "Yörede ihmal var. 15 yıldır siyasetçiler tarafından aynı vaatler veriliyor ve gerçekleşmiyor. Ben yöre sonlarını kendim çıkarmadım. Ben halka karşı olan vazifemi yerine getirdim. Muhtarlarla toplantı düzenledim. Çünkü güçlü olanın halk olduğuna inanan biriyim. Sıkıntılardan dolayı veya siyasi bir amaç uğruna böyle bir olaya kalkışmadım. Filyos vadisinde büyük bir göç var. Çok geç olmadan bu havzaya bir şeyler yapılmak zorunluluğu vardır. Ancak sorunları ilettiğimizde, konuyu kapatmak için Zonguldak'ta kavga oluşturulmak isteniyor. Ben yanlış yaptıysam cezamı Saltukova halkı verir. Vazgeçilmesini istiyorlarsa işte vatandaş burada, yetkililer gelsin anlatsın. Sen sus diyerek geçiştirmek yok" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Düzlü'den bilgi aldıktan sonra geçmişte Zonguldak'tan Bartın ve Karabük'ün ayrıldığını ifade ederek; "Şimdi de kendi içimizdeki beldelerde böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Bu çok ciddi bir durum. Geçen hafta açıklanan istatistiklere göre Zonguldak Türkiye'nin en çok göç veren ili. Nüfusu oranla da en çok işsizlik olan bir ilimiz. 5084 sayılı teşvik yasası kapsamına giremedik. Türkiye Taşkömürü Kurumu da (TTK) her şey hazır. Ama kömür çıkartacak işçi lazım. Bir türlü TTK'ye işçi alamıyoruz. Erdemir satıldı. Süreci izliyoruz. Neyle karşılaşacak Zonguldak? Bu iktidarla böyle bir Zonguldak'ın yüzünü güldürecek, moralini düzeltecek bir şey ortaya koyamıyoruz. Bölgede geçmişten gelen sorunlar üst üste binerek Saltukova'nın bu çağrısını ortaya çıkardı. Ciddiye alınmayacak bir sorun değil. Belediye Başkanını başarısızsın diyerek pasifize etmek çok yanlıştır" dedi.

"FİLYOS, TÜRKİYE AÇISINDAN DA ALTIN DEĞERİNDE"
Akın, Filyos projesinin sadece bölge için değil Türkiye açısından da altın değerinde bir proje olduğunu ifade ederek, "OSB de bu projenin parçasıdır. 5084 sayılı teşvik yasası çıkarken uyardım. Sadece Bartın'a uygularsanız Zonguldak sıkıntı yaşar, Çaycuma'nın Bartın'a bağlanma talebi karşınıza gelir demiştim. Bugün bu Saltukova'da ortaya çıktı. Başkan Adil Düzlü'ye katılıyorum. Sorunları halkla paylaşmış, siyasilere iletmiştir. Hükümeti uyarıyorum seçildiğiniz bölgeye hizmet etmek zorundasınız. Zonguldak, Bartın, Karabük olarak değil. Bölge olarak sorunlara çözüm arayınız. Zonguldak iki 'cek' ve iki 'cak' arasına sıkıştırılmıştır. Bunlar, 'Holdingler yatırımcılar, gelecek, Zonguldak teşvik kapsamına girecek, havaalanı açılacak, Filyos liman projesi yapılacak.' Bölgede yıllarca yapılan budur. Bu konuyu mutlaka meclis gündemine taşıyacağım. Bir an önce Zonguldak teşvik kapsamına alınmalıdır. İktidar milletvekillerine sesleniyorum, isterlerse bunu yaparlar. Çaycuma her ne kadar sessiz dursa da sıkıntılı. Yaptıkları politikalarla beldeleri, ilçeleri, illeri birbirleriyle karşı karşıya getiriyorlar. Büyük Zonguldak için bölge olarak düşünmedikleri gibi Zonguldak'ı da parçalamaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Partililer daha sonra Karapınar Belediyesi'ni de ziyaret etti. Belde Başkanı Ercan Kınaç, Karapınar'da yaptığı çalışmaları anlatarak, "Bartın için biz de toplantılar yaptık. Sorunları açıkça anlattığı için Adil Düzlü'yü destekliyorum. Ancak sorunların Zonguldak'ta çözüleceğini düşünüp böyle bir girişimde bulunmadık" dedi.

Milletvekili Harun Akın, beldelerin değil bölgenin sorunu olduğunu tekrarlayarak, iktidar partisi milletvekillerini hizmete çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?