4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Anestezi cihazı hurda çıktı

Aldığı narkozun etkisiyle hayatını kaybeden 3.5 yaşındaki Alperen Büber’in ameliyatında kullanılan anestezi cihazının 32 yıllık olduğu ve 1994’te hurdaya çıktığı belirlendi.

Zonguldak’ta yaşanan narkoz skandalıyla ilgili Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelen Sağlık Bakanlığı müfettişleri, incelemelerine başladı. 3.5 yaşındaki Alperen Büber’in ameliyatı öncesinde kullanılan anestezi cihazının 32 yıllık eski teknolojiye sahip olduğunu ifade eden SES Zonguldak Şube Başkanı Op. Dr. Özgür Nizam şunları söyledi: "1994 yılında hurdaya çıkartılması gereken bu cihaza ’Kullanılamaz’ raporu verilmiş. O tarihten bugüne zaman zaman arıza yapan cihaz tamire gönderilmiş. 

Olaydan iki gün önce cihaz, ayağındaki bir kaynak sorunu için tamire gitmiş. 6 ay önce 6 yeni anestezi cihazının ihalesi yapılmış ve küçük Alperen’in ölümünden bir gün sonra hastanece teslim alınmış. 20 yıldır yeni sistem cihazlarda tek başına azot gazının verilmesini engelleyen bir sistem var. Yani eğer yeni cihazlar ameliyatta kullanılmış olsaydı, bugün Alperen hayatta olacaktı."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 09:31:53
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 13:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?