3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Armutçuk mart ayında üretimde

HEMA Holding Genel Koordinatörü Zekai Akçan, TTK Armutçuk Alacaağız'a bugüne kadar 3 milyon dolar yatırım yapıldığını ve mart ayında üretime başlayacaklarını belirtti.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ile birlikte valilikte basın açıklaması yapan TTK eski Genel Müdürü ve HEMA Holding Genel Koordinatörü Zekai Akçan, Armutçuk ve Amasra'daki maden ocaklarına yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Akçan'dan önce konuşan Vali Yavuz Erkmen, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) işletmediği sahaları özel sektöre açtığını söyleyerek, kamuoyunda sektörlerin bu alanlara yatırım yapmadığı şeklinde bir kanı olduğunu ifade etti. Erkmen, bu nedenle TTK eski Genel Müdürü ve HEMA Holding Genel Koordinatörü Zekai Akçan'ın açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

TTK'ya bağlı Armutçuk sahasını alan HEMA Holding Genel Koordinatörü Zekai Akçan da, "Armutçuk Alacaağız sahasını aldığımızda bakımsız ve yatırım yapılmamış durumdaydı. İhale aşamasında 5 milyon dolarlık yatırım öngörülmüştü. Şu an Alacaağız'da bulunan 60 personelimiz, burada bakım ve tamir işleri yapıyor. Armutçuk'a 22 kişilik misafirhane kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Alacaağız'da Şubat'ın sonlarına doğru üretime geçmeyi planlıyoruz. Lavvuar konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar Armutçuk mevkiindeki Alacaağız sahasına 3 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Burada yılda 3 bin ton kömür üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 500 kişi istihdam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Amasra ve Armutçuk kömür sahalarında metan gazı çıkartmak için çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Zekai Akçan, "Metan gazı çıkarmak için bizden önce Amarikan şirketleri burada çalışma yapmış. Biz de 3-4 Amarikan şirketi ile görüşme yapıyoruz. Metan gazı çıkarmak için Amarikan şirketleri ile ortak hareket edeceğiz. Bir aydır metan gazı için sondaj makinamız yolda, Amarika'dan geliyor. Metan gazı çıkarmak için Amasra'dan başlamayı düşünüyoruz. Bin 500- 2 bin metre derinliklere inmeyi düşünüyoruz. Bu konuda da Amasra'da 3 bin 500 kişi istihdam edilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 16:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vedat ATASOY IP: 85.106.244.xxx Tarih : 13.12.2005 18:31:14
Eski Genel Müdür özel sektörde koordinatörr Sadece gülerim ben buna Yinede kolay gelsin Belki ülke ekonomisine faydası olur