3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bakkalcılar kongresi yapıldı

Bakkalcılar ve Tekelciler Odası Zonguldak Şubesi'nin 2. Olağan Kongresi yapıldı. Bakkalcılar ve Tekelciler Odası Zonguldak Şube Başkanı Şükür Küçükali, bakkal amca olarak dertlerinin çok olduğunu ifade ederek, dertlerini anlatacak muhaltap bulamadıklarını belirtti.

Bakkalcılar ve Tekelciler Odası Zonguldak Şubesi'nin 2. Olağan Kongresi, Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı Esnaf Kefalet Kooperatifi Müdürü Hüseyin Özdemir yaptı.

Kongrede konuşan Okul Kantinleri Derneği Başkanı Süleyman Erbay, kantinlerle ilgili basında çıkan yazıların yersiz olduğunu belirtti. Süleyman Erbay, "Kantinci arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda, kantinlerimizde kalitesiz maların satılmayacağı yönde karar aldık. Kantinlerimizde satılan mallarımızda kalite standarta aramaktayız ve sokak mallarını kantinlerimize sokmayacağız. Kantinlerimizden 30 bine yakın öğrencilerimiz yararlanmaktadır. Bizim çocuklarımız en iyisine layıktır, biz de ona göre hareket edeceğiz" dedi.

Bakkalcılar ve Tekelciler Odası Zonguldak Şube Başkanı Şükür Küçükali, bakkal amcaların derdinin çok olduğunu ifade ederek, "Sıkıntılarımızın çok olduğunu, artık esnafın ayakta duracak gücünün kalmadığını belirtirim. Ancak biz mücadelemizi devam ettireceğimizi burda size söz veriyoruz. Dertlerimizi anlatacak muhaltap bulamıyoruz. Türkiye'de en çok göç veren il Zonguldak. Göç veren il Zonguldak, Bartın, Karabük olursa buradalara demek sahip çıkan olmuyor. Biz mücadelemizi olmuyor diye de bırakacak değiliz. Bizim sıkıntılarımız çok. Bir marketler yasasını meclisten çıkaramadılar. Marketler artık gözümüzün, mahallemizin içine kadar girdiler ve Ankara'da servis araçlarının yasaklanmasına rağmen bunu Zonguldak'ta yasaklattıramadık. Mahalledeki bütün küçük esnaf kepenk kapattı. Biz bunu bütün müracaatlarımıza rağmen engelleyemedik diye de bırakacak değiliz, sonuna kadar gideceğiz. Rekabet Kurulu bu konu hakkında beya bir çalışma yapıyor. Bunları devam ettireceğiz. Sıkıntılarımızı böyle aşmak zorundayız. Büyük marketler yasasının bir an önce çıkması için yakında Ankara'ya gideceğiz görüşmeler yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ve faaliyet raporların okunmasının ardından seçime geçildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 17:08:53
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 17:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?