3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bayram hediyeniz fidan olsun

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Hüdaverdi Şen, uzun yıllar sonra ilk kez bu yıl Ramazan ayı ile fidan dikme mevsiminin çakışması üzerine vatandaşlara, "Bayramda fidan hediye edin, bayram öncesinde de mezarlarınıza fidan dikin" çağrısında bulundu.

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Hüdaverdi Şen, yaptığı açıklamada, bayramda çikolatanın yanında maddi külfeti çok olmayan bir süs bitkisinin götürülerek dostların sevindirilebileceğini söyledi.

Her zaman böyle bir fırsatın yakalanmayacağını kaydeden Hüdaverdi Şen, "Uzun yıllar sonra ilk kez bu yılın Ramazan ayı, aynı zamanda fidan dikim zamanına denk gelmiştir. Bundan dolayı halkımız bayramlarda sevdikleri ile hediyeleşirken, fidan hediye edebileceklerini unutmamalıdır. Mazı, defne, kırmızı amerikan meşesi, zakkum, altuni mazı, dallı limoni selvi, elvudi, batı ladini gibi çok sayıda süs bitkisi fidanlığımızda mevcut. Halkımız sevdiklerine fidan hediye etmek isterse, arife gününe kadar müdürlüğümüze müracaat ettiklerinde fidanları bayramın ilk günü teslim alabilirler" dedi.

İnsanlara ağaç sevgisini ve fidan dikme kültürünü aşılamak amacıyla uzun süredir mücadele ettiklerini vurgulayan Şen, "İnsanlarda fidan hediye etme kültürünü yerleştirmeye çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda anneler günü, yılbaşı gibi özel gün ve haftalarda fidan dağıtarak insanlara ağaç sevgisini ve fiden dikmeyi sevdirmeyi hedefledik. Bu amaç doğrultusunda bayramları da fırsat bilerek çok makul fiyata ürettiğimiz süs bitkilerini satıyoruz. Çikolatanın yanında böyle bir bayram hediyesinin karşımızdaki insanı çok memnun edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yeterli sayıda bulunan fidanların bedellerinin 1 ile 3 YTL arasında yaş grupları ve cinslerine göre değiştiğini belirten Hüdaverdi Şen, fidan siparişi vermek isteyenlerin İl Çevre Orman Müdürlüğü'ne başvurabileceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir tayyip şen IP: 88.225.18.xxx Tarih : 28.03.2007 15:01:23
çook güzel bir haber olmuş hatta mükemmel özellikle babam yani kendisi hüdaverdi şen olur aferin baba benoğlun senle gurur duyuyorum seninde benle gurur duyman lazım dae