3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediyeyi dava edenler süpürgeci oldu

Zonguldak Belediyesi'nden alacaklarını tahsil için dava açan 13 işçi, belediyeyi mahkemeye verdikleri için temizlik işlerine sürüldü.

Zonguldak Belediyesi'nde değişik birimlerde çalışan 13 işçinin, içeride alacakları olduğundan belediyeyi mahkemeye vermesi üzerine temizlik işlerine sürüldüğü iddia edildi. 13 belediye işçisi, süpürgecilik yaptırıldıklarını iddia ederken, ağır işlerde çalışamaz raporu bulunan sakat işçi Dursun Karaçalı da Bölge Müfettişi'nin itirazına rağmen süpürgeci yapıldığını ifade etti. Belediye tarafından il genelinde kar yağışı gerekçe gösterilen işçiler, temizlik çalışmalarına başladı.

Zonguldak Belediyesi'nde 25 yıldır görev yapan Dursun Karaçalı ise 5 yıl önce Bölge Çalışma Müfettişi tarafından ağır işlerde çalışamaz raporu olduğu için belediyenin boya badana işinden alınarak mezarlık bekçiliğine verildiğini söyledi. Ağır işte çalışamaz raporuna rağmen kendisininde belediye başkanına dava açması sebebiyle sürülen işçiler arasında yer aldığını bildirdi. Karaçalı, Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın göreve gelmesinin ardından 3 kez sürüldüğünü bildirdi. Zonguldak Vilayet binası çevresinde atanan belediye işçisi Recep Karabal (54) ise belediyeden 28-30 bin YTL alacağına karşılık dava açması nedeniyle temizlik işleri görevine getirildiğini ileri sürdü.

Belediye yetkilileri, son haftalarda etkili olan kar yağışı nedeniyle çeşitli birimlerde çalışan 13 işçinin mevsimlik olarak temizlik işlerine kaydırıldığını bildirdi. Zonguldak Belediye-İş Sendikası Başkanı Cavit Zülfikar, işçilerin haklarını aradıklarını belirterek Belediye Başkanı Secaattin Gonca'ya tepki gösterdi.

Zülfikar, belediyede görevli 13 işçinin alacakları olan ikramiyelerini alamadıkları için dava açtıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu dava üzerine belediye tarafından işçilerimiz süpürgeci olarak değişik bölgelere görevlendirilmişlerdir. İşçilerimizin bu olayı keşke buraya kadar gelmeseydi. İşçiler tarafından yapılan hareket hak edilen bir hareket. Bunların dışında bir arkadaşımızın ağır işte çalışamaz raporu var. Bu arkadaşlarımızın bütün şikayetlerini bölge çalışmalarına dilekçe vererek haklarını arıyoruz. İşçilere kar yağışı yüzünden verildiği bildirilen süpürgecilik görevi uydurma bir kılıf. Zonguldak çevresinde çok yoğun bir kar yağışı yok. Aksine verilen arkadaşlarımızın 13'ü de haklarını aramak için dava açan arkadaşlar. Temizlik işine dava için getirmişlerdir"

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 12:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?