3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çocuk bakıcılarına sertifika

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şubesi tarafından, Çocuk Yetiştirme Eğitim Kursu'nu tamamlayan 100 kursiyere sertifikaları verildi.

Aktif İşgücü Programı Projesi kapsamında Avrupa Birliği'nin desteklediği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği "Çocuk Bakıcılığı Eğitim Kursları" kapsamında 100 kursiyere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerince 10 ay süren çocuk eğitimi kursu verildi. Kursun bitimi sebebiyle Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Gülderen Ar, "Kursiyerlerimize 10 ay boyunca çocuk gelişimi ve ilk yardım konularında eğitim verildi. Çocuk bakıcılığı maalesef bizde meslek olarak görülmüyor. Çocuk bakıcılığı öğretmenliğin bir alt kurumudur. Çocuğu eğitime hazırlar, alt yapısını oluşturur. Çocuk bakıcılığı çok önemli bir meslektir. Bize başvuran anne ve babalar çocuklarını eğitimli kişilere emanet etmek istediklerini söylüyorlar. Ama kursiyerlerimiz bu işe sıcak bakmıyorlar. Çünkü bu işin Zonguldak'ta karşılığı çok ucuz" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen ve Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 11:42:12
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 22:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?