2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

ERDEMİR işçilerine tamim...

Özelleştirme kapsamındaki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü'ne vekaleten getirilen Fadıl Demirel, bir tamim yayınlayarak eylemci işçileri uyardı.


ERDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, görevi devraldıktan sonra çalışanlara yönelik bir tamim yayınladı. Demirel, bayrağı daha yukarıya taşımak için çalışacaklarını anlattığı tamimde, eylem yapacak işçileri de, "Ben de dahil bütün ERDEMİR çalışanlarının dikkatli adım atması, işyeri sınırları içinde üretimi aksatacak ve iş kanununa aykırı hareketlere mahal verecek tutum ve davranışlardan sakınması gerekmektedir. Hangi vardiyada isek zamanında işe gelip zamanında işyerini terk ederek, işyerinde toplu yürüyüş ve eylem anlamına gelebilecek herhangi bir davranış sergilemeden evlerimize sağ salim gitmek hepimiz için yerinde bir davranış olacaktır" dedi.


28 yıldır ERDEMİR'de çok değişik kademelerde çalıştığını belirten Demirel, "Bu zorlu görevde de yine sizlerin destek ve yardımları başarımızın anahtarı olacaktır" şeklinde açımlamada bulundu. Demirel'in yayınladığı tamim şu şekilde:
"ERDEMİR'lilik ruhu ve misyonu ile geçmişten bugüne kadar hepbirlikte güzel işler başardık ve ERDEMİR'i bugünlere taşıdık. Bugünden sonra da hedeflerimizde ve yapacaklarımızda bir değişiklik olmadan, devraldığımız bayrağı daha da yukarılara taşıyacak, rekorlarımızı kırmaya devam edecek ve şirketimizin karlılığı için çalışacağız. Hepinizin bildiği gibi ERDEMİR, bugün çok farklı bir sürece girmiş bulunuyor. Bu süreçte yapacağımız en ufak stratejik hata bir daha geri dönüşü olmayan büyük kayıplara yol açabileceği gibi, hedeflerimizi gerçekleştirmemizde de aksaklıklara neden olacaktır. O nedenle ben de dahil bütün ERDEMİR çalışanlarının dikkatli adım atması, işyeri sınırları içinde üretimi aksatacak ve iş kanununa aykırı hareketlere mahal verecek tutum ve davranışlarından sakınması gerekmektedir.

Hangi vardiyada isek zamanında işe gelip zamanında işyerini terk ederek, işyerinde toplu yürüyüş ve eylem anlamına gelebilecek herhangi bir davranış sergilemeden evlerimize sağ salim gitmek hepimiz için yerinde bir davranış olacaktır. ERDEMİR'in geleceği ve ülkeye hizmet misyonu doğrultusunda bizler de sizlerden farklı düşünmüyoruz. Ancak dünya genelindeki konjonktüre baktığımızda, çelik sektörünün sıkıntılı bir döneme girdiğini görüyoruz. Bu dönemde maliyetleri olduğunca aşağıya çekmek, verimlilik esasına dayalı çalışmak ve rakiplerimize karşı her zaman dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Bizler 40 yıldır çok daha zor dönemlerin üstesinden başarıyla geldik. Ben bu zorlukları da ERDEMİR'li olma bilinci, her şeye rağmen üretim ve karlılığı hedefleyen yönetim anlayışımız ile yine başarıyla atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bu yeni görevin tüm ERDEMİR camiasına hayırlı olması temennisiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlar, işlerinizde başarılar dilerim."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 16:40:20
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 00:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?