3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

GMİS'in iftarında işsizlik konuşuldu

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı tarafından protokole iftar yemeği verildi. Yemekte konuyan GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, kardeşlik duygularının bir aya değil 12 aya yayılması gerektiğini belirterek birlik mesajı verdi. 

Zonguldak'ta Deniz Kulübü'nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Vali Yavuz Erkmen, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, GMİS yönetim kurulu üyeleri ile şube başkanları katıldı. 

Yemekten sonra yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, "Kardeşliğin, dostluğun 1 aya değil, 12 aya yayılması gerekir. Ülkemiz ve bölgemizin kardeşlik duygularını iyice pekiştirmeliyiz. Coğrafyamızdaki sıkıntılar bölgemize yansıyor. Ülkedeki sıkıntılar bölgemize yansıyor. Bölgemizde işçi açıkları en büyük sıkıntımız. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 200 işçi alındı, emeği geçenleri kutluyorum. Başbakanımız demire ve kömüre sıcak bakıyor. Alınan işçiler ile kömür üretimi arttığında işçi alımının devamı gelecek. Yer altındaki kömür ile yer üstündeki işsizimizi buluşturmalıyız. Bölgedeki bütün sorunların takipçisiyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 13:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?