2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

GMİS'ten iftar yemeği

Gazetecilerle iftar yemeğinde biraraya gelen Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Çetin Altun, şu anda bin işçinin alınmasının TTK'nın zararına olacağını öne sürdü.

GMİS yönetim kurulu, Zonguldak'ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine B tipi lokalinde iftar yemeği verdi. Yemekte konuşan GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, basın mensuplarının soruları üzerine, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) iyi paraya satıldığını ve OYAK'ın özelin devleti olduğunu savundu.

Altun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) en az 4 bin işçi alınması gerektiğini ve şu anda yer altındaki açık nedeniyle işçilerin can güvenliklerinin tehlikede olduğunu öne sürdü. İşçi alımı sözü verilmesine rağmen net bir adım atılmadığını söyleyen Altun, son bir kez başbakan ile görüşeceklerini, yine olumlu cevap alınmazsa halkla birlikte karar vereceklerini ifade etti.

TTK'ya işçi ihtiyacının olduğunu Enerji Bakanı'nın da söylediğini belirten Altun, "Bir türlü IMF'yi aşamıyoruz. Yıllardır aşılmıyor. Ancak şu anda TTK'ya bin işçinin alınması ise kurumun zararınadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 12:46:28
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 16:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?