2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Göçük altında kalan madenciler kurtarıldı

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesi'nde eksi 147 kodunda meydana gelen göçükte 4 saattir mahsur kalan Adem Dönmez de sağ olarak kurtarıldı. Madenciyi, göçük altından son anda alabildiği gaz maskesinin kurtardığı ortaya çıktı.

TTK'nın Üzülmez Müessesesi Asma İşletmesi'ndeki 5. ocakta bugün öğle saatlerinde meydana gelen göçükte kalan Adem Dönmez, sağ olarak kurtarıldı. Kazmacı usta başı 27 yaşındaki Adem Dönmez, yine beraber göçük altında kaldığı yedekleri Mustafa Yılmaz ile Ersin Çelebi başta olmak üzere arkadaşlarının çabasıyla kurtarıldı.

Madenci Adem Dönmez, yeryüzüne çıkartılıp ambulansa konulduğu sırada eşi baygınlık geçirdi. Olay yerine gelen iki çocuğu da babalarını görünce ağladı.

Kazmacı ustası Adem Dönmez ile birlikte göçük altında kaldıktan sonra kurtarılan yedek işçiler Mustafa Yılmaz ile Ersin Çelebi, ustalarını almadan dışarı çıkmayı kabul etmeyerek 4 saat boyunca kurtarma çalışmasına katıldı. Kazadan kurtulmalarına rağmen 4 saat boyunca çabalayıp arkadaşlarını kurtararak Yılmaz ile Çelebi de büyük mutluluk yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:31:26
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ziya Kavakpinar IP: 85.72.54.xxx Tarih : 15.10.2005 20:06:42
Basbakana sesleniyorum. TTK nin Orta cag isletmeciligi yüzünden kac Zonguldakli daha gidecek esek cennetine. Adem Dönmeze gecmis olsun dileklerimle hemserilerime daha duyarli olmalarini umuyorum. Selamlar Ziya