3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hacısalihoğlu: Herşeyi açıkça anlatmadılar

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Türkiye'nin AB sürecinde her şeyin kamuoyuna açıkça anlatılmadığını ve bu sürecin Türkiye için çözülme süreci olduğunu belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nin Genel Maden-İş Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlediği, "AB-ABD-Ortadoğu-Türkiye ve İstekleri" konulu panele konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu katıldı.

Panele Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ender Gürcan, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Erol Sarıal ve davetliler katıldı.

Hacı Salihoğlu konuşmasında, "Türkiye'nin AB sürecinde kırılma noktaları bulunmaktadır. Bunlardan biri Gümrük Birliği'dir. Gümrük Birliği, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine en büyük engeldir. Türkiye'nin AB sürecinde, imza attığı anlaşmalar kamuoyuna tam olarak aktarılmamaktadır. İçimizde ülkemizi parçalama pahasına AB yanlısı olan sermaye güçleri bulunmaktadır. Medya da onlara aracı olmaktadır. Türkiye'nin AB tam üyelik süreci Türkiye'nin çözülme sürecidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 15:59:51
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 00:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?