2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hacizli makam aracı

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Coşkun'un makam aracı hacizli olduğu gerekçesiyle bağlandı.

Zonguldak'ta 20 Aralık Pazar günü yapılacak olan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurul öncesinde hacizli ve yakalaması bulunduğu gerekçesiyle Oda Başkanı Muharrem Coşkun'un makam aracı Zonguldak Emniyet müdürlüğü trafik ekipleri tarafından bağlandı.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı ve yeniden başkanlığa aday olan Alaattin Toros, Şoförler Odası yönetimi tarafından bilinçsizce bir sözleşme imzalandığını ve sözleşme gereği ödenmesi gereken 180 bin YTL'lik durak kiralarının ödenmemesi nedeniyle teminat gösterilen makam aracının bağlandığını söyledi.

Aracın gözleri önünde yakalandığını anlatan Alaattin Toros, "Benden sonra da şu anki yönetim kurulundaki bir arkadaşımız Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile dolmuşçu arkadaşlarımızın tepkisine rağmen, usulsüzce bilinçsizce sözleşme yapılarak iki adet durak kiralanmış. Şoförlerinin borcunu ödememesi halinde makam aracıda dahil olmak üzere 3 araç teminat göstertilmiş. Şoförler odasına aday olduğum için Kapuz dolmuş durağını ziyaret esnasında bir şoför arkadaşımızın, bağlanan aracı nedeniyle trafik polisleri ile uğraştığını gördüm. Haciz nedeniyle minibüsü bağlanan arkadaşımızın sorununu çözmeye çalışırken, Gazipaşa caddesinde bir karışıklık çıktı. Şoförler odasına ait 67 AZ 001 plakalı mercedes parka makam aracı polis tarafından durduruldu. Hacizli olan aracın direksiyonundaki arkadaş, olay yerinden araba ile birlikte kaçtı. Polislerin anonsu üzerine bir sonraki polis ekibinin bulunduğu yerde araba yakalanıp bağlanıyor. Trafikten men edilen araç, otoparka çekiliyor. Aracı takip ettirdim ve makam aracı otoparka çekilerek olayın örtbas edilebilmesi için plakaları söküldüğünü öğrendim. Daha sonrada aracın olay yerinden kaçtığı için 92 bin YTL'lik trafik polisleri tarafından cezai işlem yapılmış" iddiasında bulundu.

Makam aracının hoş olmayacak bir şekilde bağlandığını doğrulayan Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Muharrem Coşkun, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Ellerinde TTK Hukuk servisine ait 20 Kasım tarihine kadar izin belgesinin bulunmasına rağmen diğer adayın ihbarı ile olayın geliştiğini kaydeden Muharrem Coşkun, "Gazipaşa caddesinde nahoş bir şekilde Zonguldak Şoförler Odamızın makam aracı emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından bağlandı. Oda Başkanlığı'na aday olan bir arkadaşımız günlerden beri gazetelerde verdiği demeçler ve ihbarı sonucu makam aracımız yakalanmıştır. Konuyu Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'e de aktardım. TTK Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nden 20 Kasım 2005 tarihine kadar müsaade aldığımı ilettim. Bana Emniyet müdürlüğü ile konuşacağını söyledi. Emniyet Müdürlüğü'nün Zonguldak'ta olmaması bizim açımızdan talihsizlik oldu" dedi.

Borcun Alaattin Toros döneminden kaldığını iddia eden Coşkun, "Zonguldak'ta Emniyet Müdürü Atilla Çınar olmadığı zaman Zonguldak'ı bir takım medyanın yönettiği anlaşılıyor. Bir kişinin telefonu ile hukuk müşavirliğinin izin yazısı olmasına rağmen aracımız bağlandı. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler odası genel kurulunda Zonguldak Emniyeti taraftır. Bugüne kadar dedikodularla asılsız iftiralarla, ihbarlarla şoförler odamızı belli bir seviyeye çekmeye çalıştılar. Biz seviyemizi düşürmedik. Ama son olay sabrımızı taşırmıştır. Özellikle Cuma akşam mesai bitiminde arabamızın bağlanmasında kesinlikle art niyet var" diye konuştu.

Muharrem Coşkun'un telefonla kendisine olayı haber verdiğini belirten Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de, "Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Coşkun, telefonla arayarak izin belgesi olmasına rağmen aracının bağlandığını söyledi. O esnada konuk ettiğim Ukrayna büyükelçisini yanımda olduğundan konuyu Emniyet müdürlüğüne ileteceğimi söyledim.Emniyet müdürlüğü ile görüşerek kanunlar çerçevesinde yapılması gerekenin neyse onun yapılmasını istedim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 10:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?