3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Harabe okul ilgi bekliyor

Zonguldak'ta, 10 yıl önce yıkılması yönünde karar alınan, ancak ödenek yetersizliğinden yıkılamayan ilköğretim okulu binası harabeye döndü. Mahalle sakinleri, harabe binada çilingir sofraları kurularak alem yapıldığını ve zaman zaman da fuhuş olaylarının yaşandığını ileri sürerek, binanın biran önce yıkılmasını istediklerini söyledi.

Zonguldak'ın Üzülmez Mahallesi'nde bulunan ve 1935 yılında Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) tarafından yaptırılan ilköğretim okulu binasının 10 yıl önce boşaltıldığını ve yıkılması yönünde karar alındığını söyleyen vatandaşlar, yıkımın ise bugüne kadar gerçekleşmediğini dile getirdi. Okulun ödeneksizlik yüzünden yıkılamadığını kaydeden vatandaşlar, "Bina, tehlike saçıyor. Okuldan kaçan çocuklar buraya geliyor. Sevgililerin buluşma mekanı haline gelen bina, bazen alemciler tarafından da kullanılıyor. Gece burada çilingir sofrası kurarak içki içiyorlar, fuhuş yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Mahallelerinde çirkin bir görüntü olan ve çocukları için kötü örnek teşkil eden binanın kaldırılması için ilgili yerlere müracaat ettiklerini de söyleyen mahalle sakinleri, çabalarının ise şu ana kadar sonuç vermediğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 09:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?