3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Harabe okula köylüler sahip çıktı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde bulunan ve yıllardır kullanılmayan Çamlık İlköğretim Okulu, köylüler tarafından yeniden onarılarak harabe halinden kurtarıldı. 

Çamlık Köyü'nde 1985 yılında kurulan ve 2000 yılına kadar eğitim verilen ilköğretim okulu, yeterli öğrenci sayısının bulunmaması ve taşımalı eğitim nedeniyle kapandı. Kapanmasının ardından yıllarca atıl ve boş halde yıkılmaya terk edilen okula köylüler sahip çıktı. Çamlık Köyü Muhtarı Kadir Ecek, atıl durumda kalan ve harabe haline dönen okul ve lojmanın, 2005 yılında köy tüzel kişiliğine devir edilmesinin ardından, köylüler ve Özcan Madencilik işbirliğiyle 6 bin YTL'lik masrafla onarıldığını söyledi. 

Eğitim ve öğretime hazır hale getirilen okulun istenilmesi halinde yeniden açılabileceğini kaydeden Muhtar Ecek, "Okul binamız harabe haline dönmüş, her geçen gün çürümeye terk edilmişti. Gönlümüz razı olmayınca yaptığımız girişimler sonucu köy tüzel kişiliğine devir ettirdik. Hayırsever işadamlarının ve köylülerimiz desteğiyle okul ve lojman komple bakımdan geçirildi. 6 bin YTL'lik masrafla okulu yeniden onardık. 

İstenilirse bu yıl bile eğitime açılabilecek durumda. Okulumuzun olduğu yer çok geniş ve güzel bir yer. Devletimiz burayı okul olarak kullanmayacaksa, sağlık ocağı gibi hizmet alabileceğimiz bir bina yapabilir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 11:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?