3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hatalı anestezi öldürdü iddiası

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde göz ameliyatına alınmak için anestezi uygulandığı sırada fenalaşan 3,5 yaşındaki çocuk, sevk edildiği Ankara'ya götürülürken yaşamını yitirdi. Olayda “anestezi hatası” olabileceği gerekçesiyle soruşturma açıldı ve Sağlık Bakanlığından müfettiş talep edildi.


Alınan bilgiye göre, göz kayması şikayetiyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde muayene edilen 3,5 yaşındaki Alperen Büber'in, rahatsızlığının giderilmesi için ameliyat edilmesine karar verildi. Ameliyat öncesinde 2 teknisyen tarafından anestezi uygulandığı sırada aniden fenalaşan Büber'e, hastanedeki doktorlar tarafından müdahale edildi.

Durumunun ağır olmasından dolayı acil yardım ambulansıyla Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Büber, yolda yaşamını yitirdi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME

Büber'in hayatını kaybetmesi üzerine hastane yönetimi konuyla ilgili inceleme başlatarak, “olayın anestezi sırasında yaşanan aksaklıktan kaynaklandığı, teknik boyutlarının da olabileceği, konunun detaylı incelenmesi gerektiği” yönünde raporunu İl Sağlık Müdürlüğüne sundu.

Hastane yönetiminin incelemesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğünce, soruşturma başlatılması amacıyla Sağlık Bakanlığından müfettiş talep edildi.

İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, yaptığı açıklamada, olayın anesteziden kaynaklandığını ancak nedenlerinin tam olarak tespit edilemediğini söyledi.

Bakanlıktan gelecek müfettişlerin soruşturması sonucunda konunun açıklığa kavuşacağını anlatan İlikhan, şöyle konuştu:

“Teknik problemler varmış gibi gözüküyor. Ancak, detaylı araştırmadan sonra kesin bir şey söylemek mümkün olur. Şu anda teknisyenlerin açığa alınması gibi durum söz konusu değil. Fakat, yaşanan olay nedeniyle ameliyathanede bir süre görevlendirilemeyecekler. Çocuğa yapılan otopsinin sonuçlarının açıklanmasıyla konu daha da netleşecektir.”

Çocuğun yakınları, Büber'in annesi Müvedder ve Kemal Büber'in ihmali bulunanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına bugün suç duyurusunda bulunacağını bildirdiler.


AA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 10:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet uzun IP: 85.108.169.xxx Tarih : 30.09.2006 15:20:54
ayıp bunları bu şekilde yapanlar sanmasınlarki yaşadı sürece rahat edecekler hayatları boyunca çekecekler kendisinden bulmazsa yakınlarından cıkar merak etmesinler herkes suçu yapan kişiye yıkma peşideler doktorlar görevini layıkıyla yapsaydı bunlar olmazdı