4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İhbarlar azaldı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ndeki 2 köyde kuş gribi şüphesi üzerine başlayan tedirginlik ve artan ihbarlar, numune alınan hayvanların kesin test sonuçlarında pozitif çıkmaması üzerine azaldı.

Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Zonguldak'ın ilçeleri de dahil olmak üzere bir haftada kuş gribiyle ilgili yaklaşık bin ihbar yapıldığı ifade edildi. Yetkililer, "Vatandaşlar, kanatlı hayvanların ölmesi üzerine kuş gribi paniği yaşayarak ihbarlarda bulundu; ancak yapılan incelemeler sonrasında ölen hayvanlarda kuş gribi virüsü bulunmadığı kesinlik kazanınca, vatandaşlarımız rahatladı, ihbarlar da azaldı" diye konuştu.
Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ayrıca tüm ihbarların değerlendirildiğini de belirterek, "Bir taraftan kuş gribi şüphesi nedeniyle itlaf çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Önemli veya önemsiz, ayırım yapmadan tüm ihbarları değerlendirdik. İhbarlardan yaklaşık 50 adet numune alarak test edilmek üzere İstanbul'a gönderdik. Son 10 kadavra haricindeki numunelerin hızlı ve kesin sonuçları belirlendi. Hepsi de negatif çıktı. Kuş gribi şüphesinin ilimizde bitmesi üzerine ihbarlarda da önemli derecede azalma yaşandı" şeklinde açıklamada bulundu.

Yetkililer, hayvan ölümlerinin görüldüğü ilk 5 gün il genelinde 200'ü bulan ihbar sayısının, son birkaç günde 20'ye düştüğünü kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 16:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?