2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kadın Festivali sona erdi

Zonguldak'ta 4.'sü yapılan Kadın Etkinlikleri Festivali'ne katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri verildi. Festival komitesindeki Sevgi Gonca'ya teşekkür belgesini, eşi Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın vermesi ilgi çekerken, festival etkinliklerine sivil toplum kuruluşları ve partilerden katılım olmaması eleştirildi.

Zonguldak'ta 7-11 Eylül tarihleri arasında 45 ilden 370 kadının katılımıyla yapılan Yerel Gündem 21 Kentleri 4. Ulusal Kadın Etkinlikleri Festivali'ne katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara Belediye Nikah Salonu'nda teşekkür belgesi verildi. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun'un da katıldığı törende konuşma yapan Festival Komitesi Başkanı Berran Aydan, festivalle hem Zonguldak'ın tanıtıldığını, hem de gelen konukların oluşturulan standlarla illerini tanıttıklarını ifade ederek, eğitici etkinliklerle de kadınların sorunlarının dile geldiğini vurguladı.

Etkinliklere sivil toplum kuruluşları ve partilerden katılımın az olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Aydan, "Gönül isterdi ki, kadınlarımızın sorunlarının tartışıldığı, diğer illerden gelen kadınlarla kaynaşılıp tanışıldığı etkinliklere Zonguldak'tan da çok sayıda kadın katılsın. İl dışından katılım olmaması durumunda salonları dolduramayacaktık" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise festivalin Zonguldak'ın tanıtımında büyük katkısı olduğunu ifade ederek, "Zonguldak'ta yaşayanlar buranın değerini inan bilmiyor. İl dışından gelen insanların söyledikleriyle ne kadar güzel bir şehirde yaşadığımızı bir kez daha anladım. Kadın Etkinlikleri Festivali'nin dört dörtlük olduğuna inanıyorum" diyerek, destek verenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından festivale katkısı bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verildi. İlk belge de Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca tarafından festivalde görevli eşi Sevgi Gonca'ya verildi. Daha sonra da festivale katkıda bulunan herkese teşekkür belgeleri takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 21:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?