4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karabüklülerden teşekkür ziyareti

Karabük Valisi Sait Vakkas Gözlügöl başkanlığındaki 30 kişilik Karabük heyeti, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ile Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ü ziyaret etti.

Karabük Valisi Sait Vakkas Gözlügöl, Karabük Belediye Başkan Vekili İhsan Özal, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, oda, cemiyet, parti, sendika, dernek, cemiyet başkanları, vakıf ve basın temsilcilerinden oluşan 30 kişilik heyet, Karabük'e Fen Edebiyat ve Mühendislik fakültelerinin açılması kararını veren ZKÜ adına Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'e plaket vererek teşekkür etti.

Plaketi veren Karabük Valisi Sait Vakkas Gözlügöl, "Hem iade-i ziyaret amacıyla, hem de bölge ekonomimiz için önem taşıyan iki fakültenin açılmasında sağladığı katkı nedeniyle rektörümüze teşekkür için Zonguldak'a geldik" dedi.

ZKÜ Rektörü Açıkgöz ise, "Karabük'te yükseköğrenime bakışta çok önemli ve büyük bir heyecan var. Yükseköğretim kurumu yöneticisi olarak yaşadığımız bu heyecanın bir miktar da olsa doğru yönlendirilmesinde ve geliştirilmesinde katkımız olduysa ne mutlu bize. 2002 yılında göreve geldiğim zaman yine bir heyet gelmiş ve bu günleri vaat etmiştik. Sözümüzü gerçekleştirmenin onurunu duyuyoruz.

Üniversitemize bağlı Karabük ve Safranbolu'daki kampüslerde okuyan 4 bin 500 öğrencimiz vardır. Böyle bir önemli hamlede 2 fakültenin tamamlanarak 4 fakülteye çıkması ve bir üniversite altyapısının hazırlanması elbette ki önemliydi. Yükseköğretim Kurulu'ndan bir mühendislik ve fen edebiyat fakültesi kurulması kararı çıktı.

Mühendislik Fakültesi için hazır, eğitime çok kısa sürede geçebilecek bölümlerimiz var. Meteoroloji Mühendisliği, Malzeme Yönetimi Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerimiz çok kısa sürede hayata geçebilecek durumdadır. Buradaki Fen Edebiyat Fakültemizin altyapısı ve doktora programları ile oradaki fakültenin altyapısını kurabilecek güçteyiz. Karabük'te de inşallah güzel bir üniversite görürüz" şeklinde konuştu.
Heyet daha sonra Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret ederek fakültelerin kurulma aşamasında destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğunu dile getiren Vali Erkmen, "Geçmişe dönük hafızalarımızı yokladığımız zaman aynı il içerisinde birlikte yaşayan ve aynı kaderi paylaşan yerlerdik. Havza olarak düşündüğümüzde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda aynı duyguları paylaşıyoruz. Her iki il de idari olarak birbirinden ayrılmış olsa bile düşünceleri, duyguları ve yaşamak istedikleri şu anda birbirinden farklı şeyler değildir. Bu birlikteliğin ve bütünlüğün her zaman muhafazasından yanayız. Çünkü, Zonguldak'ın, Bartın'ın ve Karabük'ün refah düzeyinin ileri boyuta taşınması, çok daha iyi noktalara gelmesinin dayanışmadan geçmekte olduğuna inanıyoruz.

Uzun yıllar Zonguldak'a ve çevresine hizmet etmiş, eserlerin meydana getirilmesinde çaba göstermiş arkadaşlarımızı aramızda yine görmekten mutluluk duyuyoruz. İki fakülte Karabük'e ve bölgeye çok yararlı olacaktır. Bu fakültelerin açılmasındaki birlikteliği ve beraberliği, bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinde aynı şekilde aynı noktada sürdürecek olursak, bölge olarak çok daha kazançlı çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Heyet, Vali Erkmen'in çağrısı üzerine sorunlarla birlikte mücadele etme sözü vererek ziyareti sona erdirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 14:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?