4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kasaplar ehliyetli olacak

Zonguldak Belediyesi, İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla bölgedeki kasaplara "Ehliyetli Kasap" sertifikası vermek için kurs düzenleniyor.

Zonguldak Belediye Mezbahanesi'nde düzenlenen kursa 22 kasap katılırken, kursun 4 gün süreceği belirtildi. Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necibe Güneş, "Belediyemize ait mezbahanede, ehliyetli kasaplar yetiştirmek için kurs düzenledik. Bu kursun amacı, kesim hayvanlarının nerelerde kesilmesi gerektiğini, çevreyi kirletmemek için neler yapılması gerektiğini kursiyerlerimize aktarmak. Kurs bitiminde kursiyerlerimiz ehliyetli kasap olacaktır. Nasıl ehliyetsiz araç kullanılmıyorsa, bundan sonra da ehliyeti olmayan kesim yapamayacak" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da, "Mezbahanemizin eski hali çok kötüydü. Şimdi şehrimize yakışan son kesim teknolojisiyle hijyenik koşullarda kesim yapılmaktadır. Kurban kesim yerleri belirlendi, bunlardan biri mezbahanemiz. Burada 22 kursiyere 4 gün boyunca kurs verilecek. Bizim vatandaşlardan isteğimiz, ehliyetli insanlara hayvanlarını kestirmeleridir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 13:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?