4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

KESK'ten GMİS'e ziyaret

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) Genel Merkez Yöneticileri ve KESK'e bağlı sendikaların Zonguldak Şube Başkanlarından oluşan bir heyet, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti. 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman ve Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer'in karşıladığı heyette, KESK Yöneticisi Dilek Adsan, KESK Zonguldak Dönem Sözcüsü Özgür Nizam, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Haber-Sen, Tüm Belediyeler Sendikası (Tüm-Bel-Sen), Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Merkez Yöneticileri ile Zonguldak Şube Başkanları hazır bulundu. GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra GMİS'in mücadele tarihi hakkında bilgi verdi. Yaman, maden işçilerinin ve Zonguldak halkının Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda mücadele verdiğini belirtti. 

KESK Yöneticisi Dilek Adsan ise, Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarını, emek eksenli demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek, emek mücadelesine güç katmayı amaçladıklarını ve Zonguldak adına, ülke adına, emek ve demokrasi mücadelesinde önemli bir yeri olan GMİS'i ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Emek Platformu'nu yeniden harekete geçirebilmek için ülke genelinde taban çalışması yapmak, yukarıya baskı oluşturacak alt örgütlenmeleri hayata geçirmek istediklerini ifade eden Adsan, kendi üyeleri açısından da taban çalışmasının devam ettiğini söyledi. Heyet, Zonguldak'ta ziyaretlerini sürdürecek.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 10:14:26
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 10:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?