4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Köpek yavrularını kayalığa attılar

Zonguldak'ın Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunan sahil yolundaki kayalıklarda, öldürüldükten sonra sandık içinde atılmış iki köpek yavrusu bulundu.

Kayalıklarda iki ölü köpek yavrusunun bulunduğu yönündeki haberler üzerine harekete geçen Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Çetinkaya, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yaptıkları araştırmada köpeklerin vahşice öldürülüp kayalıklara atılmış olduğunu söyleyen Çetinkaya, olaya tepki göstererek, sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Çetinkaya, "Bu iki köpek yavrusu, sanırım öldürüldükten sonra kayalıklara atılmış. Bir canlıya böyle davranmak hoş değil. Bu bir vahşet. Hastalıkları varsa da bakılarak mutlaka bir çaresi bulunur. Bu şekilde öldürülmelerini ve denize atılmalarını şiddetle kınıyoruz. Mutlaka bunu yapanlar hesap vermelidir. Köpekler ve içine atıldığı kasa buradan denize de gidebilir. Deniz içinde ayrıca bir kirlilik var, zaten sahillerimizde sıkıntı çok fazla. Bu kadar duyarsız davranılmaması gerekiyor" dedi.

Çetinkaya'nın girişimleriyle köpek yavruları, çevrede bulunan bir restoranın çalışanları tarafından kayalıklardan alınarak belediye çöplüğüne atıldı. Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, polis ekipleri, Zonguldak Belediyesi temizlik ve zabıta ekipleri harekete geçerek, köpeklerle ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Yetkililer, köpeklerin nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü yönündeki soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 12:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?