4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuaförler ruhsat bedelinden rahatsız

Zonguldak'taki Bay ve Bayan Kuaförleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros'u ziyaret etti. Başkanlığa yeni seçilen Toros'u tebrik eden kuaförler, çalışma ruhsatı bedelleri arasındaki dengesizlikten şikayetçi oldu.

Zonguldak Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ergün Öztürk ile beraberindeki bay ve bayan kuaförler, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros'u makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Öztürk ve Toros, ortak sorunlarda birbirlerini destekleme sözü verdi.

Ziyaretinin amacını Toros'u yeni görevinde tebrik etmek olarak açıklayan Ergün Öztürk, "Hafta sonunda çalışma ruhsatı bedeli olarak bayan kuaförlerimizin 250 YTL, erkek kuaförlerimiz 25 YTL ödemeleri gerekiyor.

Bizce bayan kuaförleri için bu rakam çok yüksek. Erkek kuaförleri için de çok düşük. Bu rakamların ortası bulunabilir ve hem erkekler hem de bayanlar için aynı tarife üzerinden bu ruhsatlar verilebilirdi. Bunun için gerekli görüşmeleri yaptık ama olumlu sonuç çıkaramadık" dedi.

Kuaförlerin aradaki ücret dengesizliğine tepkilerini haklı gören Toros, "Gerçekten arada çok büyük uçurumlar var. Esnaflığın ne kadar zor bir meslek olduğunu biz çok iyi biliriz. Daha akılcı ve mantıklı bir yaklaşımla uygun bir bedel belirlenebilir. Böylece hem adaletsizlik ortadan kaldırılır hem de kimse mağdur edilmez. Bu konuda üzerimize düşen her konuda yardımcı olmaya hazırız. Esnafın sıkıntısını en iyi yine esnaf bilir. Bunun için verilecek her türlü mücadelede şoför esnafı da yanınızdadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?